BCL

Με τρίποντο-προσευχή αποκλείστηκε το Περιστέρι

Το Περιστέρι ξύπνησε πολύ αργά, επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά με απίθανο τρίποντο στη λήξη του ματς, η Ρίγα επικράτησε 60-57 και πήρε την πρόκριση.

Αποκλεισμός με τον πιο οδυνηρό τρόπο για το Περιστέρι. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκε… κοιμισμένη στο ματς κόντρα στη Ρίγα, μένοντας πίσω στο σκορ και με 18 πόντους (28-10), έχοντας κάκιστα ποσοστά, κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από την παράταση (57-57). Ωστόσο, με τρίποντο-προσευχή στο 1’’ από τον Ζόρικς, οι Λετονοί απέτρεψαν τον έξτρα χρόνο, παίρνοντας τη νίκη (60-57) και την πρόκριση, τιμωρώντας το σύνολο του Έλληνα τεχνικού για το ανύπαρκο πρώτο ημίχρονο.

Κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους με 7/10 εντός πεδιάς, ενώ ο Τεράν Πέτεγουεϊ σταμάτησε στους 11 πόντους και στην καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους, μην βοηθώντας το ίδιο στο δεύτερο μισό. Σπουδαία σουτ στα τελευταία λεπτά από τον Καράμπελα, που είχε 8 πόντους και 4 ασίστ.

Πολυφωνία στην επίθεση για τους γηπεδούχους με πρώτο σκόρερ τον Όλμαν (17π., 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και ακολούθησαν οι Άτε (11π.) Ζόρικς και Σκέλε (από 10π.).



Το ματς

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν δίχως αύριο για το Περιστέρι, αλλά οι παίκτες του Πεδουλάκη κάθε άλλο παρά ανάλογη σοβαρότητα είχαν. Ο πρώην γκαρντ του Λαυρίου έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ελληνικής ομάδας έχοντας 10 πόντους (20-6), τη στιγμή που οι «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» τα είχαν σπάσει από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του παρκέ.



Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η διαφορά έφτασε στην υψηλότερη τιμή της (28-10), γεγονός που υποχρέωσε τον Πεδουλάκη σε νέο τάιμ-άουτ, προσπαθώντας να αφυπνίσει τους παίκτες του. Στόχος επετεύχθη μέχρι ένα σημείο, αφού με τον Πέτεγουεϊ σε καλή κατάσταση το σκορ έγινε 33-22, αλλά στο τελευταίο λεπτό το Περιστέρι τα διέλυσε όλα, με τη Ρίγα να πηγαίνει στο +16 (40-24). Το καλό ήταν ο Πέτεγουεϊ με τρίποντο στη λήξη (το μοναδικό στο πρώτο ημίχρονο), έγραψε το 40-27.

Η ανατροπή περνούσε από την άμυνα και μέσω αυτής στην Τρίτη περίοδο σήμανε η αντεπίθεση. Με τρίποντο του Μπουρούση για πρώτη φορά έπειτα από ώρα, η διαφορά έπεσε στους 10 (46-36), ενώ ο Έλληνας σέντερ ήταν η κύρια αιτία στην επίθεση που το σκορ πήγε και στο -3 (46-43) με πέντε συνεχόμενους πόντους του Σαλούστρου. Η περίοδος έκλεισε στο +5 (48-43) με λέι-απ του Σκέλε.



Το Περιστέρι αφού κράτησε τη Ρίγα στους 8 πόντους στην Τρίτη περίοδο, είχε ανάλογο πλάνο και στην τέταρτη, αλλά η επίθεσή του δεν τον βοηθούσε στα κρίσιμα σημεία. Ο Ζώης Καράμπελας ήταν κομβικός σε εκείνο το σημείο, αφού με το πρώτο του τρίποντο μείωσε στους δύο (50-48) και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει διά χειρός Κρόκετ (52-52). Ωστόσο, οι παίκτες του Πεδουλάκη όχι μόνο δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά, αλλά με μίνι-σερί 5-0, η Ρίγα πήρε αέρα στο σκορ (57-52). Απάντηση ήρθε και πάλι με τρίποντο του Καράμπελα (57-55) και 5,5’’ πριν από τη λήξη ήρθε η ισοφάριση από τον Μπουρούση. Τελικά, με τρίποντο που δεν μπορούσε να… μαρκαριστεί περισσότερο από τον Πέτεγουεϊ, ο Ζόρικς στο 1’’ διαμόρφωσε το τελικό 60-57 ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Περιστεριώτες.



MVP: Μπορεί το τρίποντο της νίκης να το έβαλε ο Ζόρικς, αλλά κορυφαίος των νικητών ήταν ο Όλμαν, που ήταν ουσιαστικά μια ομάδα μόνος του στο πρώτο ημίχρονο.

Για πάγκο: Ράιαν Χάροου. Για χάρη του θυσιάστηκε ένας εκπληκτικός παίκτης όπως ο Γκάντι. Ο Αμερικανός έχει εικόνα… πρώην παίκτη και αγωνιζόμενος μόλις 4’ είναι το θλιβερό επιμύθιο της δεύτερης θητείας του στο Περιστέρι, το οποίο έπαιξε ένα τέτοιον τελικό με μοναδικό γκαρντ τον Καράμπελα.

Η στιγμή του ματς: Δεν μπορεί να είναι άλλη από το τρίποντο-προσευχή του Ζόρικς.

Το στατιστικό του αγώνα: Το Περιστέρι δέχθηκε μόλις 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα εκτός έδρας και παρ’ όλα αυτά ηττήθηκε. Δείγμα των εγκλημάτων στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-27, 48-43, 60-57.





To Live της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x