BCL

Άργησε να «ξυπνήσει» και λύγισε στη Σαρδηνία ο ΠΑΟΚ

Πληρώνοντας την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έχασε 78-82 από τη Σάσαρι στη Σαρδηνία για την τέταρτη αγωνιστική του BCL και γνώρισε την τρίτη του ήττα.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έχασε 78-82 από τη Σάσαρι στη Σαρδηνία για την τέταρτη αγωνιστική του BCL και έφτασε στο 1-3 το ρεκόρ του στον πέμπτο όμιλο, όσο και οι Ιταλοί, κανόνας «πισωγύρισμα» στην προσπάθεια πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης χωρίς τα play in.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έπαιξαν κακή άμυνα στα επιθετικά ατού των Ιταλών και ήταν άστοχοι, μένοντας πίσω με διψήφιες διαφορές στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη τα πολλά ριμπάουντ και ο επιθετικός «οίστρος» του Ράιλι έφεραν το -2, αλλά ο «Δικέφαλος» δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά.

Κορυφαίοι των Ιταλών ήταν οι Μπέντζιους με 18, Στέφενς με 15 και Ρόμπινσον με 14 πόντους. Για τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν οι Ράιλι με 20, Χαντς με 19 και Πόλεϊ με 15 πόντους.

Το ματς
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει την ευστοχία στα περιφερειακά σουτ που αναγκάζονταν να επιχειρούν οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη και με την κακή άμυνα που τον έφερνε να «τρώει» αιφνιδιασμούς, βρέθηκε στο -5 στην αρχή της αναμέτρησης. Οι περιφερειακοί του «Δικεφάλου» κατάφεραν να βρουν τα μακρινά σουτ και αρχικά ισοφάρισαν και, στη συνέχεια, βρέθηκαν στο +1, όμως εκεί ένα 6-0 σερί, με πρωτεργάτη τον Ρόμπινσον, έφερε το 15-10 για τη Σάσαρι. Ο Ράιλι μείωσε 15-14 με ατομικές ενέργειες, όμως τα εύκολα χαμένα λέι απ και οι αργές επιστροφές των «ασπρόμαυρων» έφεραν το 4-0 σερί και το 19-14 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει κακή άμυνα στην αρχή της δεύτερης περιόδου και δέχτηκε σερί 7-0 με πρωταγωνιστή τον Σαρδηνών τον Ντιόπ. Οι ξένοι του "Δικεφάλου" απάντησαν με σερί 5-0 και μείωσαν στο -7, όμως ένα σερί 7-0 της Σάσαρι με επιθετική πολυφωνία για τους Ιταλούς έφερε το +14. Ο Χαντς πήρε το «όπλο» του και μείωσε με προσωπικό σερί σε 33-24. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 36-30, όμως εκεί εμφανίστηκε η κακή άμυνα στην ελληνική ρακέτα και το 4-0 της Σάσαρι έφερε το 40-30 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Μαργαρίτης μείωσε στο -7 στην αρχή της τρίτης περιόδου με τα καλύτερα ποσοστά και τα ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες του «Δικεφάλου» στα άστοχα σουτ των Ιταλών. Με προσωπικό σερί 4-0 του Στέφενς, η Σάσαρι έφτασε στο 46-35. Ο Χαντς είχε βρει το «χέρι» του και μείωσε ξανά στο -7, όμως τα δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ιταλών έφεραν το +13 και η Σάσαρι τη διατηρούσε στο +11 με +13. Ο Μπέντζιους έκανε το 60-46, όμως τα τρίποντα των Αμερικανών του ΠΑΟΚ μείωσαν στο -8 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Οι Χαντς και Ράιλι με 7-0 σερί στην αρχή της τέταρτης περιόδου μείωσαν σε 63-62 και πλέον ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε στα ίσα τη νίκη. Το νέο τρίποντο του Ράιλι έφερε το 66-65, με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να παίζουν πολύ καλή άμυνα και να αναγκάζουν σε λάθη τους γηπεδούχους. Ο Μπέντζιους έπαιζε μόνος του την άμυνα του «Δικεφάλου» και διατηρούσε το +5 με +6 για τη Σάσαρι σε αυτό το διάστημα. Ο Σαλούστρος έφτασε τα 10 ριμπάουντ με πολύ καλή στατιστική, όμως αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές για να μειώσει στο -3, την ώρα που ο Ρένφρο είχε φτάσει τα τέσσερα φάουλ στην άμυνα. Το τρίποντο του Ράιλι μείωσε 75-71 και ο Ρένφρο 75-73 στο 1’50’’. Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει τα 32 ριμπάουντ και τις 13 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Οι δύο βολές του Νίκολιτς έφεραν το 77-73, όμως ο ασταμάτητος πλέον Ράιλι μείωσε σε 77-75 και έφτασε τους 20 πόντους.

Ο Ρόμπινσον με δύο βολές έφερε το 79-75 στα 49’’. Ο Ράιλι αποβλήθηκε με πέντε φάουλ από το παρκέ και ο Ρένφρο με μία βολή μείωσε σε 79-76, έχασε τη δεύτερη, όμως ο Πόλεϊ πήρε το ριμπάουντ και έδωσε στον Χαντς, που πήρε φάουλ και με δύο βολές μείωσε σε 79-78 στα 34’’, με τον Τζόουνς να αποβάλλεται με πέντε φάουλ σε αυτή τη φάση. Ο Φράνκε δεν ολοκλήρωσε ένα κλέψιμο και ο Ρένφρο με το πέμπτο του φάουλ έφερε τον Κρούσλιν να ευστοχεί σε μια βολή για το 80-78 στα 21’’. Ο Χαντς έκανε μόνος του την προσπάθεια, αλλά αστόχησε στο τρίποντο και οι βολές του Μπέντζιους διαμόρφωσαν το τελικό 82-78.


Τα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78

Τα στατιστικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x