BCL

Τακιανός: «Αρνηθήκαμε να χάσουμε τη διαφορά»

Στη συνεχή προσπάθεια του ΠΑΟΚ να χάσει μόνο με την απαιτούμενη διαφορά για τη δεύτερη θέση του έβδομου ομίλου του BCL στάθηκε ο Φώτης Τακιανός μετά τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία.

Ο Φώτης Τακιανός τόνισε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν κα την ψυχή τους στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Γαλατάσαραϊ και τώρα περιμένουν την Τόφας Μπούρσα για την πρόκριση στους «16», στάθηκε στη συγκέντρωσή τοις, αλλά και στην ποιότητα των Τούρκων, στις σωστές αποφάσεις του τελευταίου πεντάλεπτου, θεωρεί πως η διαφορά στα μπάτζετ των τεσσάρων ομάδων του γκρουπ κάνει μεγαλύτερη την πορεία ως εδώ, ζήτησε πάθος και στη συνέχεια, θεωρεί πως πέτυχαν τους αρχικούς στόχους τους σε Κύπελλο κι Ευρώπη και στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών των Αλστον και Χάρισον.

Αναλυτικά: «Το ‘κλειδί’ της αποψινής αναμέτρησης ήταν ότι αρνηθήκαμε να χάσουμε αυτό που θέλαμε στο παιχνίδι. Είναι κάτι που έχουμε δείξει και σε άλλα ματς. Δώσαμε την καρδιά μας στο δεύτερο ημίχρονο κι έχουμε πλέον τα παιχνίδια με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Τόφας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου.

Ξέραμε ότι έπρεπε να έχουμε 100% συγκέντρωση και προσπάθεια απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, η οποία είχε προσθήκες εσχάτως. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, μας δημιούργησε προβλήματα ο Γεμπόα, έπαιξε ρόλο κι η ποιότητα των υπολοίπων συμπαικτών του. Δεν τα παρατήσαμε και πήγαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου πήραμε σωστές αποφάσεις, βγάζοντας καλές άμυνες. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, οι οποίοι για 40’συμπαραστάθηκαν στην ομάδα. Η βοήθεια τους ήταν μεγάλη, ειδικά στο τέλος. Υπάρχει χαρά και ικανοποίηση, αλλά έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καρδίτσα, οπότε θα είμαστε ξανά στο γήπεδο από αύριο».

Όσο για τις σκέψεις του όταν άκουσε τον όμιλο και τις αντίστοιχες τώρα ενόψει play-in, είπε πως: «Με την πρώτη νίκη μας στο BCL, δημιουργήσαμε μια διαδικασία ότι και η νίκη μέσα στη Γαλατά και η διαφορά, μας έδινε το δικαίωμα, αν ήμασταν συνεπείς, να μπορούμε να σκεφτούμε την είσοδό μας στα play-in. Υπολειπόμαστε σε μπάτζετ και ‘βαθύ’ ροτέισον σε σχέση με τους αντιπάλους μας κατά μεγάλο βαθμό. Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ είναι μια εμπνευσμένη πορεία.

Καταφέραμε να δείξουμε μαχητικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θέλουμε αυτό το αξιόμαχο πρόσωπο, την ίδια αυταπάρνηση, το πάθος για νίκη, το πάθος της διαδικασίας, οι νίκες, οι πορείες μας τροφοδοτούν τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ που είναι σε διαδικασία εξυγίανσης "τρέφεται" από τις νίκες».

Όσο για τους πρώτους στόχους που έχουν επιτευχθεί, είπε πως: «Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι, ειδικά οι προπονητές, πρέπει να περπατούν πάνω στη χρυσή γραμμή. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολή στην επιτυχία, αλλά ούτε και υπερβολική στεναχώρια στην ήττα. Αν δούμε τι γίνεται γύρω μας, στο τέλος της ημέρας δεν θα πρέπει να στεναχωριόμαστε τόσο πολύ. Πρέπει να είμαστε, όμως, εντάξει με τον εαυτό μας ότι δίνουμε το 100%.

H ομάδα έχει εξασφαλίσει το Final 8 του Κυπέλλου και το πλεονέκτημα έδρας στα play-in. Εισπράττουμε ικανοποίηση από τον κόσμο. Με τους συνεχόμενους αγώνες, δεν μπορούμε να μείνουμε παραπάνω από μία ημέρα σε κάτι. Αν μείνεις παραπάνω, σε περιμένει τιμωρία στο επόμενο βήμα. Δεν θέλουμε να είμαστε θύματα μιας τέτοιας κατάστασης. Αυτή τη στιγμή έχουμε πετύχει τους πρώτους στόχους. Ο επόμενος στόχος είναι το παιχνίδι της Καρδίτσας, όχι η Τόφας».

Για το αν η ομάδα έγινε πιο σοφή από το αποψινό παιχνίδι, απάντησε πως: «Μετά από κάθε παιχνίδι γινόμαστε σοφότεροι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Από το σημερινό, μπορούμε να αντλήσουμε αυτοπεποίθηση. Παίξαμε με μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Με μια πρώτη σκέψη, για 40’ δεν νικά αυτός που έχει το πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ ή το "βαθύτερο" ρόστερ, αλλά και αυτός που καταθέτει ψυχή, αυταπάρνηση κι ομαδικότητα. Αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος.

Έχουμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Ο Άλστον έκανε μία προπόνηση πριν το παιχνίδι λόγω ίωσης. Ο Χάρισον έρχεται από τραυματισμό που τον άφησε δέκα μέρες έξω. Έχουμε πάρα πολλές ατυχίες, κάθε μέρα κάτι μας παρουσιάζεται. Αν θα ηρεμήσουμε, δουλέψουμε και προπονηθούμε, νομίζω θα έρθουν τα πράγματα σε καλύτερη ισορροπία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x