BCL

«Τελικός» πρόκρισης για την ΑΕΚ στην Άγκυρα

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από την Τουρκ Τέλεκομ για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL (19:00), σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού.

Η πιο σημαντική μέρα (μέχρι την επόμενη) του… πολέμου για την ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει την Τουρκ Τέλεκομ στην Άγκυρα για την 5η αγωνιστική του Top-16 του Basketball Champions League (19:00, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η Ένωση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο βαριές -εκτός έδρας- ήττες από Στρασμπούρ (91-73) και Νίζνι (88-60), που ήταν οι μεγαλύτερες σε έκταση ήττες της ιστορίας της στη διοργάνωση και την έριξαν στο 2-2 στον 11ο όμιλο.

Το θετικό για τον Ηλία Παπαθεοδώρου είναι πως έχει σημαντικές επιστροφές παικτών, αφού επανήλθαν στη δράση οι Ζήσης και Γιάνκοβιτς, που αγωνίστηκαν κανονικά στην εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του Άρη το Σάββατο για τη Stoiximan Basket League (68-73).

Επιπροσθέτως, ο Μορέιρα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, προσφέροντας μία ακόμα λύση κάτω από τη ρακέτα. Ούτως ή άλλως θα απουσιάσουν οι σέντερ Σλότερ και Γόντικας.

Από ‘κει και πέρα, μένει να δούμε κατά πόσο έχουν επηρεαστεί οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος έστειλε εξώδικο στην ΚΑΕ ζητώντας τα οφειλόμενα και αρνήθηκε να προπονηθεί θέτοντας εαυτόν εκτός ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι η Ένωση νίκησε 74-65 την Τουρκ Τέλεκομ στο ματς του πρώτου γύρου, με τον Μέικον να έχει 20 πόντους και 4 ασίστ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ταξίδεψαν στην Άγκυρα με πτήση τσάρτερ και... γεμάτες τσέπες, ενώ στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο η νίκη και όχι η υπεράσπιση του +9 του πρώτου γύρου.

Άλλωστε, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι αν κάνουν το «2 στα 2» στα εναπομείναντα παιχνίδια, θα βρεθούν στο Final 8 της διοργάνωσης χωρίς να μπλέξουν σε σενάρια και ισοβαθμίες.

Από την άλλη, οι Τούρκοι έρχονται από 3 σερί ήττες στο θεσμό, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Νίζνι (96-82). Έτσι, το ρεκόρ τους είναι πλέον 1-3 και σε περίπτωση που χάσουν από την ΑΕΚ, θα αποκλειστούν από τη συνέχεια του BCL.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα η ομάδα του Γκορέν υπέστη την ήττα από την Μπεσίκτας (85-94 εντός έδρας) την Κυριακή και υποχώρησε στο 15-11.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν αναφέρονται για την Τουρκ Τέλεκομ, που θα παραταχθεί πλήρης.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Μάνουελ Ματσόνι (Ιταλία) και Λουίς Καστίγιο (Ισπανία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x