BCL

Σόκαρε την Τουρκ Τέλεκομ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η απίστευτη Ντιζόν

Η σκληροτράχηλη Ντιζόν έκανε την έκπληξη στον δεύτερο προημιτελικό του F8, αφού επικράτησε 83-82 της Τουρκ Τέλεκομ. Μοιραίος για τους Τούρκους ο Γουίλτζερ.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Final-8 του Basketball Champions League είναι γεγονός!

Η μαχητική Ντιζόν πέταξε έξω την Τουρκ Τέλεκομ, την οποία νίκησε 83-82 στον δεύτερο προημιτελικό του τουρνουά, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Μοιραίος για τους Τούρκους ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κάιλ Γουίλτζερ, που αστόχησε σε τρίποντο... νίκης στο φινάλε της αναμέτρησης.

Από την άλλη, για την ομάδα του Γκορέν διακρίθηκαν οι Ντέκερ (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Ένις (13 πόντοι, 11 ασίστ) και Έρικ (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές -που θα αντιμετωπίσουν την Μπούργος στα ημιτελικά- οι Ζουλιέν (19 πόντοι, 5 ασίστ) και Τζάρον Τζόνσον (16 πόντοι).

Το ματς
Η Τουρκ Τέλεκομ μπήκε... φουριόζα στο παιχνίδι και απέκτησε «αέρα» 8 πόντων (8-0) στο πρώτο τρίλεπτο, με τους παίκτες της Ντιζόν να είναι εμφανώς ψαρωμένοι στο ξεκίνημα. Με τους Ένις και Έρικ να μην έχουν... αντίπαλο, οι Τούρκοι εκτοξεύτηκαν στο +12 (17-5 στο 6’).

Με ένα σερί 6-0, η γαλλική ομάδα έδειξε σημάδια ζωής και μείωσε (17-11 στο 7’), ωστόσο οι παίκτες του Γκορέν απομακρύνθηκαν εκ νέου (22-13 στο 8’). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Άγκυρας στο +6 (24-18).

Όπως στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, η Τουρκ Τέλεκομ ξεκίνησε καλύτερα και απέκτησε διψήφια διαφορά (31-21 στο 13’). Εντούτοις, οι Γάλλοι αντέδρασαν και με καθοδηγητή τον Σάιμον, έτρεξαν σερί 10-0 για να εξαλείψουν άμεσα το εις βάρος τους -10 (31-31 στο 15’).

Από ‘κει και πέρα, οι άμυνες των δύο ομάδων χαλάρωσαν σε... υπερβολικό βαθμό, με τους Τούρκους να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (49-46) χάρη στην πολύ καλή παρουσία των Έρικ και Γουίλτζερ.



Με τον Ντέκερ να μπαίνει στην εξίσωση, η Τουρκ Τέλεκομ απομακρύνθηκε κάπως στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (56-48 στο 23’), ωστόσο η σκληροτράχηλη Ντιζόν αντέδρασε εκ νέου και με σερί 6-0, πλησίασε απόσταση αναπνοής (56-54 στο 25’).

Στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, οι Γάλλοι επέβαλαν το ρυθμό τους και με εφαλτήριο την άμυνά τους, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς. Μάλιστα, έφτασαν να προηγούνται με +5 (60-65), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (62-65).

Με την ψυχολογία στα ύψη, η ομάδα του Λενιάμ μπήκε... αγριεμένη στην τέταρτη περίοδο και «έπνιξε» με την άμυνά της τους Τούρκους: με 2 βολές του Χόλστον ξέφυγε με +10 (66-76 στο 34’) βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή της.



Η Ντιζόν διατήρησε διψήφια διαφορά (70-80 στο 36’), ωστόσο κάπου εκεί μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης για την Τουρκ Τέλεκομ, που έτρεξε επιμέρους 10-3 και πλησίασε βολής (80-83) ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη, ήταν φανερό πως οι παίκτες των Γάλλων είχαν απωλέσει τη συγκέντρωσή τους και τα είχαν... χαμένα στην πιο κρίσιμη καμπή του ματς. Με 2/2 βολές του Ένις, η ομάδα του Γκορέν, μείωσε στο -1 (82-83) με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Με την μπάλα δική της, η ομάδα του Λενιάμ επιχείρησε να εξαντλήσει τον χρόνο της επίθεσής της, με τον Χόλστον να αστοχεί σε υπό πίεση τρίποντο.

Έτσι, η Τουρκ Τέλεκομ είχε 7 δευτερόλεπτα και μια τελευταία ευκαιρία να «κλέψει» το ματς, ωστόσο ο Γουίλτζερ αστόχησε σε τρίποντο... απελπισίας από τα 9 μέτρα κι αφού ο Ένις καθυστέρησε υπερβολικά στην αρχή της φάσης.

Κατά συνέπεια, η Ντιζόν σφράγισε τη νίκη της (82-83) και το ροζ φύλλο αγώνα, που της χάρισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Final-8 του Basketball Champions League, όπου την περιμένει η Μπούργος.



Τα δεκάλεπτα: 24-18, 49-46, 62-65, 82-83.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x