BCL

Ώρα ημιτελικών στο Final 4 του Basketball Champions League

Τενερίφη-Χάποελ Ιερουσαλήμ και Μάλαγα-Βόννη αναμετρώνται σήμερα στους δύο ημιτελικούς του Final 4 του BCL που φιλοξενείται στη Μάλαγα.

Το Basketball Champions League κρίνεται αυτό το τριήμερο στη Μάλαγα. Οι τέσσερις ομάδες που επιβίωσαν σε μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν έφτασαν στο Final 4 και θα διεκδικήσουν τον μεγάλο τίτλο στην διοργάνωση της FIBA.

Η αρχή γίνεται στις 18:30 (COSMOTE Sport 9) με την κάτοχο του τίτλου Τενερίφη να αντιμετωπίζει την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα θα παίξει σε ημιτελικό για τέταρτη φορά έχοντας κερδίσει τους τρεις προηγούμενους, το 2017, το 2019 και το 2022, ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές. Η ομάδα του Ισραήλ, που απέκλεισε με 2-1 στα playoffs την ΑΕΚ, φτάνει για πρώτη φορά στο Final 4 και θα διεκδικήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μετά το ULEB Cup του 2004.

Στις 21:30 (COSMOTE Sport 9) η οικοδέσποινα Μάλαγα θα αναμετρηθεί με την Βόννη στον δεύτερο ημιτελικό. Το σύνολο του Ίμπον Ναβάρο καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί, τόσο λόγω της εξαιρετικής φετινής πορείας της που ήδη της έχει χαρίσει το Κύπελλο Ισπανίας, όσο και λόγω του αβαντάζ έδρας. Μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τους Ανδαλουσιάνους, μετά το Κύπελλο Κόρατς του 2001 και το Eurocup του 2017. Η Βόννη εξέπληξε τους πάντες με τις εμφανίσεις της και φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό ημιτελικό μετά από αυτόν του FIBA Europe Cup του 2017, όταν έχασε σε διπλούς αγώνες από τη Ναντέρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x