BCL

Πλήρωσε την κακή τρίτη περίοδο και αποχαιρέτησε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Την πρωτιά του ομίλου του στο BCL και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού αποχαιρέτησε οριστικά ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την ήττα με 71-61 από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Βελιγράδι.

Λύγισε στο Βελιγράδι και την... κρύα «Χάλα Πιονίρ» από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ ο ΠΑΟΚ και αποχαιρέτησε οριστικά την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού πλήρωσε το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο και παρά την προσπάθεια στο τέλος, δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση και να υπερασπιστεί το +2 (79-77) του πρώτου αγώνα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 71-61.


Με τη νίκη αυτή, οι Ισραηλινοί κατέκτησαν και μαθηματικά την πρώτη θέση του γκρουπ, με τον «δικέφαλο του βορρά» πλέον να κοιτά τη 2η και το καλύτερο πλασάρισμα στα νοκ άουτ, φιλοξενώντας τη Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία την τελευταία αγωνιστική.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κρις Τζόνσον με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Γκίλμορ και Χάρισον που είχαν από 12 πόντους.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με τους Σχίζα και Χάρισον να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, προηγήθηκε 9-7 στο 5’. Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ της ελληνικής ομάδας ωστόσο, επέτρεψαν στη Χάποελ Ιερουσαλήμ να ανανεώνει συχνά επιθέσεις και να βρίσκει εύκολους πόντους με δεύτερες ευκαιρίες για το υπέρ της 16-14. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το λέι απ του Τσαϊρέλη στο φινάλε για το 16-16 του δεκαλέπτου.



Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα γρήγορο 6-0 σερί για το 22-16. Μάλιστα, η αδυναμία του ΠΑΟΚ να καθαρίσει τα ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα σουτ των παικτών του Φώτη Τακιανού, επέτρεψαν στους τυπικά γηπεδούχους να πάνε ακόμα και στο +10 (32-22) στο 17’. Παρά το κακό αυτό διάστημα, ο «δικέφαλος του βορρά» βελτίωσε στη συνέχεια την άμυνά του, και με τους Μπελιάουσκας και Γκίλμορ σε ρόλο πρωταγωνιστών, ροκάνισαν τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -3 για το 33-30 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, οι Θεσσαλονικείς, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στην καλή τους εικόνα στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, αντιθέτως υπέστησαν μεγάλο μπλακ-άουτ με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει σε υψηλές τιμές. Τα πάντα πήγαν στραβά για τον ΠΑΟΚ στο δεκάλεπτο, αφού ευστόχησαν σε μόλις τρία δίποντα (3/8δ., 0/6τρ.) και τέσσερις βολές, ενώ υπέπεσαν και σε 5 λάθη. Μάλιστα, προς τα τέλη της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έμειναν «άσφαιροι» για 4,5 λεπτά, με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να τρέχει ένα επιμέρους σερί 14-0 για το +16 (54-38), προτού ο Βαγγέλης Μαργαρίτης διαμορφώσει το 54-40 της περιόδου από την γραμμή των βολών.

Παρά τη μεγάλη αυτή διαφορά σε ένα παιχνίδι χαμηλού τέμπου, ο ΠΑΟΚ έκανε την προσπάθειά του στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Με αντεπίθεση διαρκείας και μεγάλα καλάθια των Χάρισον και Μπελιάουσκας, η ελληνική ομάδα κατάφερε να μειώσει μέχρι και τους 5 πόντους (66-61), 1:16' πριν το φινάλε. Στον χρόνο που απέμενε ωστόσο, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +2 του πρώτου αγώνα, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα με σκορ 71-61.


Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-30, 54-40, 71-61.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x