BCL

Χάποελ Χολόν-ΑΕΚ Betsson BC: Με νέο «αέρα» στην Ουγγαρία για την πρώτη νίκη στους «16» του BCL

Η ΑΕΚ Betsson BC δοκιμάζεται στο Σζομπαθέλι της Ουγγαρίας κόντρα στη Χάποελ Χολόν για τη 2η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ Betsson BC καλείται απόψε να δώσει ένα κρίσιμο παιχνίδι στη φάση των «16» του Basketball Champions League, αντιμετωπίζοντας τη Χάποελ Χολόν (19:00, sport-fm.gr, Cosmotesport 5) στο ουδέτερο Σζομπαθέλι της Ουγγαρίας, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Το παιχνίδι της πρεμιέρας πριν από μία εβδομάδα και η εκτός έδρας ήττα από τον Προμηθέα Πατρών με σκορ 80-79, αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Ζοάν Πλάθα στην τεχνική της «Ένωσης», η οποία και προχώρησε στην αντικατάσταση του Ισπανού τεχνικού με τον Ηλία Ζούρο. Ο Έλληνας προπονητής έκανε ντεμπούτο στο σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με νίκη επί της Καρδίτσας (86-95).

Απόψε, θα κάνει και την «πρώτη» του ευρωπαϊκή του παρουσία με τους «κιτρινόμαυρους» με μοναδικό στόχο την πρώτη νίκη στον όμιλο απέναντι σε μια ομάδα που ηττήθηκε και εκείνη στην πρεμιέρα της από τη Μούρθια (78-61).

«Αντιμετωπίζουμε τη Χάποελ Χολόν, μία ομάδα, που παίζει ιδιαίτερο μπάσκετ, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες από το Ισραήλ. Με σύνθετες άμυνες, με επιμονή στη «ζώνη». Πρόκειται για μία ομάδα, που προσπαθεί να επιβάλλει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μία ομάδα κι ένα από τα κομμάτια, που πρέπει να βελτιώσουμε. Βέβαια, τη δεδομένη χρονική στιγμή το μείζον είναι η νίκη. Για να βρούμε και χρόνο για να διορθώσουμε πράγματα, δηλαδή να μπούμε σε μία διαφορετική φιλοσοφία, ώστε να έχουμε και το μπάσκετ, που θέλουμε και τα αποτελέσματα, που θέλουμε.

Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας, αλλά είναι μόλις το δεύτερο ματς. Δεν πρέπει να έχουμε πίεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη και «στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Όμως, κάθε νίκη σ’ αυτή τη φάση του BCL, ιδιαίτερα εκτός έδρας, είναι… χρυσάφι», ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Από την άλλη τώρα, οι Ισραηλινοί προέρχονται από την εντός έδρας νίκη με 87-71 επί της Χάποελ Ελιάτ για το πρωτάθλημα, εκεί όπου βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 5-3. Με τρεις νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια της δείχνει σε καλή κατάσταση, ωστόσο, το γεγονός πως παίζει μακριά από την έδρα της ίσως αποτελέσει μειονέκτημα για εκείνη.

Στα αγωνιστικά τώρα, εκτός για την ΑΕΚ έμεινε ο Δημήτρης Φλιώνης, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του, αλλά και ο Λάνγκστον Χολ, που ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας παρότι ακόμη δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ταξίδεψε μαζί με την ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι κανονικά στην αποστολή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x