BCL

Χήνας στον ΣΠΟΡ FM: «Κάναμε ένα άσχημο 10λεπτο σε όλο το τουρνουά και γι’ αυτό τιμωρηθήκαμε»

Για την πίκρα που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και για την επόμενη μέρα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας.

Στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες και οι προπονητές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία στο Final-8 του Basketball Champions League στάθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και στους Τόλη Κοτζιά, Μάνο Ζερβάκη και Γιώργο Πετρίδη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πίκρα που υπάρχει μετά την ήττα από την Μπούργος, στην οποία η Ένωση πλήρωσε ένα κακό 10λεπτο.

Επίσης, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνης της διοίκησης της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Χήνας στον ΣΠΟΡFM:
- Για τα συναισθήματα μετά την ήττα στον τελικό του BCL: «Ήταν δύσκολη βραδιά, ήταν δύσκολη και η σημερινή μέρα. Ήταν κάτι που το περιμέναμε καιρό. Είχαμε προετοιμαστεί για το Final Four τον Μάιο. Νιώθαμε πολύ καλά πριν από τη διακοπή. Μετατέθηκε η προσμονή για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για το Final-8. Το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο, αλλά κέρδισε δίκαια η Μπούργος. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Η ζωή δεν τελειώνει σε αυτό το ματς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο από τη δική μας πλευρά. Το τελευταίο σπορ που θα επιδοθούμε είναι ο μηδενισμός που επικρατεί σήμερα. Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα από όλη την προετοιμασία της ομάδας. Από το πάθος που έδειξαν τα παιδιά, από τη δουλειά που έκανε το προπονητικό τιμ. Να θυμίσω ότι είναι μια χρονιά που η ΑΕΚ έπαιξε δύο τελικούς. Έχουμε παίξει 5 τελικούς σε 2,5 χρόνια. Αυτή η συνέπεια είναι που κρατάμε από την προσπάθειά μας».

- Για το μηδενισμό που βιώνει τις τελευταίες ώρες: «Είμαστε σε μια χώρα που μόνο το αποτέλεσμα μετράει. Όπως λένε και οι Αμερικανοί, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Θεωρώ ότι έχουμε να κρατήσουμε πολλά πράγματα από τη χρονιά. Είμαι αισιόδοξος γιατί το συγκεκριμένο γκρουπ προπονητών και αθλητών έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντέξει στα δύσκολα και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κλαμπ. Παρότι υπάρχει μεγάλη πίκρα, είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα».

- Για τον τρόπο που έχασε η ΑΕΚ στον τελικό: «Κι εμάς μας πείραξε ο τρόπος που χάσαμε. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν αθλητή ή προπονητή για έλλειψη προσπάθειας. Αδικήσαμε την προσπάθειά μας με τον τρόπο που χάσαμε».

- Για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας: «Ήταν πολύ σοβαρή η ομάδα. Και πέρσι είχαμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Και κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Κάναμε 15-16 σερί νίκες. Από εκεί απορρέει η αισιοδοξία μας ότι με το συγκεκριμένο κορμό και με το συγκεκριμένο προπονητικό επιτελείο, θα προχωρήσουμε και σε άλλες επιτυχίες».

- Για τη στήριξη στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του: «Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το συζητάμε καν. Στο τέλος της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ να είναι ανταγωνιστικό και να βρίσκεται σε τελικούς. Έχουμε πάρει τους 4 από τους 5 που έχουμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Όταν ξεκινάς μια χρονιά, ο στόχος είναι να φτάσει στο τέλος. Κι εμείς φτάσαμε στο τέλος. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά κρατάμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και φτάσαμε εκεί που θέλαμε».

- Για την πίκρα που υπάρχει: «Ίσως επειδή έχουμε καλομάθει, είναι μεγαλύτερη πίκρα η σημερινή και η χθεσινή. Η ομάδα έχει κάνει πράγματα δεν είναι εύκολο να συμβούν ακόμα και από ομάδες με μεγαλύτερα προγράμματα στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουν ομάδες στο επίπεδό μας που να έχουν παίξει 5 τελικούς στα τελευταία 2,5 χρόνια».

- Για την Μπούργος: «Είναι ακριβή ομάδα. Έπαιξε μέχρι το τέλος της ACB, αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Ξεκίνησε εκπληκτικά τη φετινή σεζόν, έχει συνοχή και χημεία. Έχει φόρμα... Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Δεδομένης της κατάστασης, εμείς δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι κι αυτό φάνηκε στον τελικό».

- Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την ήττα: «Νομίζω ότι οι αντιδράσεις δεν θα ήταν οι ίδιες. Πάλι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον πρόεδρο για να φέρει τη διοργάνωση εδώ. Έχει γίνει οικονομική προσπάθεια, όπως και από τους προπονητές και τους αθλητές. Συμφωνώ ότι αν δεν ήταν στο γήπεδό μας, δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις».

- Για το κακό δεύτερο 10λεπτο της ΑΕΚ στον τελικό: «Αυτό που συζητήσαμε και με τα παιδιά χθες είναι ότι ουσιαστικά κάναμε ένα άσχημο 10λεπτο σε όλο το τουρνουά και γι’ αυτό τιμωρηθήκαμε. Ήταν μπλακ-άουτ. Δεν αντιδράσαμε σωστά στα συνεχόμενα τρίποντα της Μπούργος. Ήμασταν εξαιρετικοί σε όλο το τουρνουά, αλλά κάναμε ένα άσχημο 10λεπτο και χάσαμε το τρόπαιο. Αυτό είναι ένα μάθημα. Πρέπει να είναι συνεπής και ανταγωνιστικός και στα 40 λεπτά, ειδικά σε αυτό το επίπεδο».

- Για τον Ράις: «Είναι ανοιχτά κάποια θέματα που έχουμε. Το συμβόλαιο του Ταϊρίς λήγει, ήταν μόνο για το Final-8. Έχουμε μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες η διοίκηση με τον προπονητή για να δούμε πως θα κινηθούμε όσον αφορά το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Οι αποφάσεις την πρώτη μέρα δεν είναι σωστές. Δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί. Δεν υπάρχει κάτι για τον Ταϊρίς, θα δούμε και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

- Για τις ηλικίες των παικτών της ΑΕΚ: «Η ηλικία είναι ένας αριθμός. Όταν έχεις την τύχη να έχεις στην ομάδα σου παιδιά σαν τον Ζήση, τον Λάνγκφορντ και τον Ματσιούλις, τότε τα λόγια είναι περιττά. Αν δεν μείνει ο Ράις ή αν αποφασίσουμε να μην τον κρατήσουμε, θα πάμε σε μια πιο... φρέσκια λύση. Υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα λόγω του παρελθόντος της ομάδας. Το συγκεκριμένο προπονητικό επιτελείο έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Κρατάμε την αισιοδοξία και την ομοιογένειά μας».

- Για το γεγονός πως και η Μπούργος διαθέτει μεγάλους σε ηλικία παίκτες: «Έχουν κι αυτοί αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Θεωρώ ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός. Τα παιδιά έχουν μεγάλη σοβαρότητα και πρέπει να τους δείτε με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους. Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από έναν 20χρονο ή έναν 25χρονο».

- Για τα εύστοχα τρίποντα του Κουκ στον τελικό: «Το ποσοστό του μας οδήγησε σε αυτή την αντιμετώπιση. Αυτό ήταν το λογικό. Δυστυχώς όμως η κατάληξη ήταν άσχημη για εμάς. Αλλά τι να κάνουμε; Προχωράμε και έχουμε μια καινούρια χρονιά μπροστά μας».

- Για το γήπεδο στα Λιόσια: «Είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μας, μετά το Final-8. Είναι θέμα αδειοδότησης. Θέλουμε να γίνει άμεσα, μέσα στον επόμενο 1-1,5 μήνα. Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία για να μπορούν να γίνουν αγώνες. Πρέπει να μετατραπεί σε αρένα μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x