Ελλάδα

Basketball 4All: Η σπουδαία πρωτοβουλία του Χολαργού

Το πρόγραμμα Champs αφορά αθλητές που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού και παρέχεται στους συμμετέχοντες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ο Χολαργός, έχοντας «αφουγκραστεί» την ανάγκη των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού για συμμετοχή στον ομαδικό αθλητισμό, προχωράει στη δημιουργία Τμήματος για τα συγκεκριμένα παιδιά, προκειμένου να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στα αθλητικά σωματεία.

Για το εν λόγω πρότζεκτ, το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, που αποσκοπεί στην ομαλότερη ένταξη και κοινωνικοποίηση του συγκεκριμένου πληθυσμού στην Ελληνική Κοινωνία, μίλησαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος Φώτης Τσώνης και η ψυχολόγος thw ομάδας Φάννυ Ροΐδου.

Το νέο τμήμα ονομάζεται «CHAMPS», γιατί θεωρούν ότι αυτά τα παιδιά είναι ήδη πρωταθλητές της ζωής.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τον Βάιο Τσούτσικα ο πρόεδρος Φώτης Τσώνης και η ψυχολόγος Φάννυ Ροΐδου



Αρχικά ο Φώτης Τσώνης υπογράμμισε: «Είμαστε ένα σωματείο που έχει ιδρυθεί το 1982, μετράει πάνω από 300 αθλητές. Το πρότζεκτ που θα μιλήσουμε σήμερα είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που λέγεται Basketball 4All και αφορά παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στην Αθήνα είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που έχει κάνει κάτι ανάλογο. Είναι δωρεάν και οι γονείς δεν πληρώνουν κάτι. Τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην ομάδα. Είναι παιδιά από έξι. Στην πορεία θα μπουν και άλλα τμήματα. Θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας holargosbc.gr και θα το βρείτε στην ενότητα champs, εκεί μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για το πρόγραμμα. Να βρει την αίτηση εγγραφής, να μας στείλει το μέιλ. Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ψυχολόγος μας, η κ. Ροΐδου, και στη συνέχεια θα επικοινωνήσει με τους γονείς. Ο Χολαργός έχει ένα μεγάλο πρότζεκτ και αυτό αφορά ένα κλειστό στέγαστρο και τα παιδιά θα μπορούν να γυμνάζονται σε όλες τις συνθήκες. Είμαστε ένας δήμος που ασχολείται ενεργά με το μπάσκετ και υπάρχει όρεξη και θέληση να έρθουν στον αθλητισμό. Υπάρχουν χώροι και πλέον θα υπάρχει το κλειστό και θα μπορούν δύο τμήματα να αθληθούν. Η δημοτική αρχή έχει σταθεί αρωγός σε ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε. Είμαστε και σε ένα καινούργιο

Από την πλευρά της, η Φάννυ Ροΐδου τόνισε: «Ο βασικός μας στόχος είναι να κατακερματιστεί η κριτική που ασκείται στα παιδιά και τους γονείς τους. Θέλουμε να ασχολούνται όλα τα παιδιά με τον αθλητισμό, να γνωρίσουν και άλλα παιδιά με ιδιαιτερότητες όπως τα λέω εγώ. Μέσα από την επαφή τους με το μπάσκετ θα αναπτυχθεί η ψυχική και αθλητική ικανότητά τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x