Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Elite League: Κρίνεται πρωτάθλημα και δύο άνοδοι στο Final 4

Πανιώνιος και Μίλων μάχονται για τον τίτλο και την άνοδο, ενώ Ηρακλής και Ερμής Σχηματαρίου παλεύουν για τη δεύτερη ευκαιρία, σήμερα, στο Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Το Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, που θα διεξαχθεί σήμερα (17/5) και την Κυριακή (19/5) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, αποτελεί την απόλυτη κορύφωση της σεζόν. Δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και τέσσερις τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Basket League, σε τρεις αναμετρήσεις που θα κρίνουν τους μεγάλους στόχους τους.

Σήμερα (17/5) θα γίνουν οι αγώνες Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου στις 17:00 και Πανιώνιος-Μίλων στις 20:00. Ο νικητής του δεύτερου χρονικά αγώνα κατακτά τον τίτλο και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την άνοδο, ενώ ο ηττημένος θα διεκδικήσει την Κυριακή (19/5, 16:00) το δεύτερο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία απέναντι στο νικητή του Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου. Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Action 24.

Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου (17:00)


Δύο ομάδες που κατάφεραν με μειονέκτημα έδρας να προκριθούν στο Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν ανοίγουν την αυλαία των αγώνων. Ηρακλής και Ερμής Σχηματαρίου τίθενται αντιμέτωποι στις 17:00 και ο νικητής θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της ανόδου, αφού θα παίξει γι’ αυτό την Κυριακή με τον ηττημένο του Πανιώνιος-Ηρακλής.

Ο Ηρακλής με τέσσερις διαδοχικές νίκες στα playoffs κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 της κανονικής περιόδου απέναντι στη Νεανική Εστία Μεγαρίδας. Πλέον η ομάδα του Διονύση Αγγέλου στοχεύει στην επιστροφή στην Basket League δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό της. Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, που ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν, έδωσε το σύνθημα. «Περιμέναμε καιρό αυτή τη στιγμή, έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά είναι ένα άλλο εξίσου σημαντικό. Για μένα δεν είμαστε φαβορί και οι δυο έχουμε τις ίδιες πιθανότητες. Σαν όνομα είμαστε φαβορί, αλλά αυτά είναι έξω από το μπάσκετ. Θα τους αντιμετωπίσουμε σαν να είναι φαβορί αυτοί ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Θα πρέπει ελέγξουμε το ρυθμό μας, αμυντικά να αντιμετωπίσουμε τα ατού της ομάδας και όπως τα βάλει θα κερδίσει. Η ομάδα μας έχει δείξει ότι είμαστε μια οικογένεια και μέσα και έξω από το γήπεδο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για τη συμπαράσταση και ελπίζουμε και στο ματς με τον Ερμή Σχηματαρίου να τους κάνουμε χαρούμενους και να δώσουμε το 100%», τόνισε ο 26χρονος γκαρντ.

Ο Ερμής Σχηματαρίου ανέτρεψε τα προγνωστικά και απέκλεισε την Ελευθερούπολη κερδίζοντας το καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας. Τα όνειρα δεν σταματούν όμως εδώ για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου, που θέλει να κυνηγήσει τις πιθανότητές της για ακόμη μία υπέρβαση. Ο ηγέτης της ομάδας, Δημήτρης Γερομιχαλός, έδωσε το στίγμα. «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει εδώ. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ο κόουτς Οικονόμου έχει κάποιες υποχρεώσεις με την οικογένειά του και κόουτς Σίσκος έχει εμπειρία στην κατηγορία και θεωρώ ότι θα είναι το ίδιο για μας. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη θέληση, ποια ομάδα το θέλει περισσότερο και ποια είναι καλύτερη στις λεπτομέρειες. Το γήπεδο θα παίξει ένα ρόλο, αλλά θα είναι η θέληση που κρίνει το αποτέλεσμα», σημείωσε ο 30χρονος γκαρντ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πιτσίλκας-Θεονάς-Χατζημπαλίδης (Ντίνος).

Πανιώνιος-Μίλων


Δύο ομάδες από την ίδια… γειτονιά, δύο ομάδες που ανέβηκαν μαζί πέρσι από την Β’ Εθνική και φέτος συγκατοίκησαν στο «Κροίσος Πέρσης», έφτασαν στο σημείο να παίζουν έναν τελικό. Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Μίλωνα στις 20:00 σε ένα παιχνίδι που χαρίζει στο νικητή τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και την άνοδο στην Basket League, ωστόσο δίνει στον ηττημένο μια δεύτερη ευκαιρία για προβιβασμό, την Κυριακή (16:00) απέναντι στο νικητή του Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου.

Ο Πανιώνιος κόντρα στους πολλούς τραυματισμούς τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο και στα playoffs απέκλεισε τον Παπάγου. Πλέον ο στόχος δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από το τρόπαιο και την επιστροφή στην Basket League μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης γνωρίζει καλά το διακύβευμα. «Κουβαλάμε όλη τη χρονιά το βάρος του μεγάλου φαβορί και εμείς ξεκάθαρα από την αρχή της χρονιάς έχουμε στόχο την άνοδο. Αυτό έχουμε έρθει να κάνουμε και τώρα στα τελευταία παιχνίδια στο Final 4. Πρέπει να αποδείξουμε για ποιο λόγο είμαστε πρώτοι όλη τη χρονιά και να κερδίσουμε για να πάρουμε την άνοδο. Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να παίξουμε σαν ομάδα και ο καθένας να δώσει κάτι γι’ αυτήν. Και να καταφέρει η ομάδα να είναι αυτή που θα κερδίσει και θα ανέβει κατηγορία και να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Το τι έχουμε κάνει ως τώρα δεν μετράει», τόνισε ο 30χρονος σέντερ.

Ο Μίλων, που αναπροσάρμοσε τους στόχους του στη διάρκεια της σεζόν, ξεπέρασε το εμπόδιο του Κοροίβου Αμαλιάδας στα playoffs και πλέον θα διεκδικήσει όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και την παρουσία του για τρίτη φορά στην Basket League, μετά τις περιόδους 1993/94 και 2000/01. Ο Πέτρος Μελισσαράτος ονειρεύεται τίτλο και άνοδο. «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούν να γίνουν όλα. Νομίζω ότι τόσο εμείς όσο και ο Πανιώνιος είμαστε έτοιμοι. Θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους δύο που παίξαμε φέτος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παλέψουμε με όλο μας το είναι για να πάρουμε την άνοδο. Όλα έχουν τη σημασία τους σε τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτός που το θέλει περισσότερο παίζει και καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του παιχνιδιού. Από τα ματς του πρωταθλήματος έχουμε αλλάξει πάρα πολύ», σημείωσε ο 31χρονος σέντερ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πουρσανίδης Γ.-Συμεωνίδης-Χριστινάκης (Νιγιάννης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x