Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Elite League: Ξεχώρισαν οι νεαροί Έλληνες στην πρεμιέρα

Έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι νεαροί Έλληνες παίκτες στην πρώτη αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Στα παιχνίδια της πρεμιέρας της Elite League Ερρίκος Ντυνάν βρήκαν χώρο και χρόνο για να δείξουν το ταλέντο τους αρκετοί νεαροί Έλληνες παίκτες. Από τους συνολικά 163 παίκτες που πάτησαν το παρκέ έστω για ένα δευτερόλεπτο με τη φανέλα των 16 μονομάχων οι 32 είναι κάτω από 23 ετών! Το ποσοστό (19,6%) δείχνει ότι περίπου ένας στους πέντε παίκτες που αγωνίστηκε στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται σε ηλικία όπου μπορεί να αγωνιστεί σε αναπτυξιακή ομάδα (δεδομένου και του δικαιώματος πολλών συλλόγων να «κατεβάζουν» ομάδα U23 στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσής τους).

Μπορεί τα φώτα να στράφηκαν (και δικαίως) στην «αρχηγική» εμφάνιση του Γιάννη Καρακώστα στη νίκη του Παπάγου επί του Αίαντα Ευόσμου ή στα 4/5 τρίποντα που πέτυχε ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ στο ντεμπούτο του με τον Πανερυθραϊκό κόντρα στον Μίλωνα, ωστόσο ήταν πολύ περισσότερα τα «ταλέντα» του ελληνικού μπάσκετ που ξεχώρισαν.

Δείτε τα πεπραγμένα των 32 παικτών κάτω των 23 ετών στην πρώτη αγωνιστική:
Elite League: Ξεχώρισαν οι νεαροί Έλληνες στην πρεμιέρα
Elite League: Ξεχώρισαν οι νεαροί Έλληνες στην πρεμιέρα

Οι ξένοι το 25% των πόντων
Αν κάτι άλλο αξίζει να επισημανθεί, αυτό είναι η υποχώρηση των ξένων παικτών στο σκοράρισμα. Μπορεί ο αριθμός των ξένων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να είναι αισθητά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, ωστόσο οι ξένοι μόνο… one man show δεν αποδεικνύονται. Απόδειξη το γεγονός ότι σημείωσαν τους 302 από τους συνολικά 1212 πόντους, οι οποίοι επιτεύχθηκαν και στα 8 παιχνίδια. Η διαίρεση δίνει ένα ποσοστό 24,9%, κάτι που σημαίνει ότι τα 3/4 των πόντων στα ματς της πρεμιέρας σημειώθηκαν από Έλληνες παίκτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x