Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Elite League: Οριστικά με play in και αλλαγές στο Final 4 η νέα σεζόν

Δείτε τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Η ΕΟΚ δημοσίευσε την ειδική προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και υπάρχουν αρκετές καινοτομίες και αλλαγές.

Κατ' αρχάς, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ξανά με 16 ομάδες, εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν 15, αλλά πρόκειται να γίνουν 14 από τη στιγμή που ο Ιωνικός οδεύει προς ΕΣΚΑΝΑ. Συνεπώς θα προκύψουν ένα ή δύο κενά, εκτός κι αν Μαρούσι και Τρίτων δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν στην Basket League, οπότε θα παίξουν πάλι στην δεύτερη κατηγορία.

Διατηρούνται οι δύο ξένοι με χρονικό περιορισμό στη συμμετοχή τους, αλλά και ο κανόνας του διπλού δελτίου, αλλά υπάρχουν αλλαγές στο format. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου καθιερώνονται play in στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τη συμμετοχή των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 7-10. Η έβδομη ομάδα αντιμετωπίζει την όγδοη και ο νικητής μπαίνει στα playoffs ως έβδομος, ενώ ο ηττημένος παίζει με το νικητή ανάμεσα στον ένατο και τον δέκατο και όποια ομάδα κερδίσει μπαίνει στα playoffs ως όγδοη. Οι αγώνες διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που έχουν καταταγεί στις υψηλότερες θέσεις της regular season.

Τα playoffs, που ακολουθούν, το format θα είναι το ίδιο, με τα ζευγάρια 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5, ωστόσο υπάρχει μια αλλαγή. Μεταφέρονται μεν οι νίκες της κανονικής περιόδου, αλλά σε περίπτωση που είναι 1-1 η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ αν είναι 2-0 ή 0-2, κρίνεται στις τέσσερις.

Το ίδιο ισχύει και για τα play out στα οποία θα παίξουν οι 11-14 και 12-13. Οι ηττημένες ομάδες υποβιβάζονται μαζί με αυτές που κατετάγησαν στην 15η και 16η θέση που υποβιβάζονται απευθείας.

Η άνοδος κρίνεται στο Final 4 που όμως θα διεξαχθεί διαφορετικά. Ο πρώτος αντιμετωπίζει τον δεύτερο και ο νικητής εξασφαλίζει το πρωτάθλημα και την άνοδο. Ο ηττημένος θα παίξει με το νικητή του τρίτου με τον τέταρτο, με έπαθλο την άνοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x