Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Elite League: Σώθηκε το Ψυχικό, έπεσε ο Έσπερος Λαμίας

Το Ψυχικό επικράτησε 71-67 του Εσπέρου Λαμίας στο «Χαλκιοπούλειο» στον τελευταίο αγώνα των play out και με 4-3 εξασφάλισε την παραμονή του στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 65-61 με 1:26 να απομένει για το τέλος, το Ψυχικό νίκησε τον Έσπερο Λαμίας με 71-67 στο «Χαλκιοπούλειο» στον τελευταίο αγώνα των play out και με 4-3 εξασφάλισε την παραμονή του στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είχε 5 από τους 11 πόντους του στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ 15 είχε ο Αϊζέια Μπερκ και 14 ο Αϊζέια Ρος για τους νικητές. Για τους ηττημένους, που υποβιβάζονται στη National League 1, ξεχώρισαν ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς με 17 και ο Δημήτρης Λεγκίκας με 16 πόντους.

«Συγχαρητήρια στον Έσπερο γιατί έδειξαν μεγάλη καρδιά στη σειρά και επέστρεψαν από το 3-0. Θέλω όμως να δώσω χίλιες φορές περισσότερα συγχαρητήρια στους αθλητές μου, γιατί παρά τα λάθη που κάναμε έδειξαν μεγάλη καρδιά και αυτό που πέτυχαν είναι 100% δικό τους έργο. Είναι μεγάλη η χαρά, είμαι 21 χρόνια στην ομάδα, είναι το σπίτι μου. Έχω τεράστια χαρά και ανακούφιση. Κάναμε ένα μεγάλο θαύμα, επιστρέψαμε από την τελευταία θέση και σωθήκαμε. Η ομάδα έχει ιστορία και δυναμική, είναι ένας υγιέστατος οργανισμός και όλοι οι αθλητές περνάνε καλά. Από το σπίτι σου δεν φεύγεις εύκολα. Αυτή η σεζόν ήταν το μεγαλύτερο σχολείο, το μεταπτυχιακό μου», δήλωσε ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας.

Στον αντίποδα, ο προπονητής του Εσπέρου Λαμίας, Γιάννης Σοφογιάννης είπε: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, την προσπάθειά τους και τον κόσμο της Λαμίας που γέμισε το γήπεδο. Στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Στο 0-3 βλέπαμε το φάσμα του υποβιβασμού, ήθελε μεγάλη δύναμη να πάμε στο 3-3. Κλείνει η χρονιά άδοξα στο τέλος, αλλά εμείς είμαστε εδώ να παλέψουμε και να δούμε την επόμενη μέρα που δεν θα είναι εύκολη. Συγχαρητήρια στο Ψυχικό, κέρδισε δίκαια, ήταν πιο συγκεντρωμένοι. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για αυτή τη φοβερή σειρά που μας πρόσφεραν και συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την ευκαιρία να παίξουμε σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε όσο περισσότερη δύναμη μπορούμε για να προχωρήσουμε».

Έσπερος ΓΣ Λαμίας-Ψυχικό 67-71
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Τσολάκος, Κατωτικίδης (Θεοδωρόπουλος Γ.)
Δεκάλεπτα: 16-18, 32-35, 51-52, 67-71
Έσπερος Λαμίας (Σοφογιάννης): Φύτρος 9 (1), Νικολαΐδης, Λιάπης 5 (1), Μανοΐλοβιτς 11, Αλεξιάδης, Τζόρτζεβιτς 17 (1), Λεγκίκας 16 (2), Παπαντωνίου 7, Ξύδης 2, Ιωάννου.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Παπανικολάου 12 (1), Μπερκ 15 (1), Τοπάλι 5 (1), Ρος 14 (1), Διαμαντάκος 4, Οικονομόπουλος 11 (1), Αθανασούλας 8, Μπαλός 2, Αναγνωστόπουλος, Πιτούλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x