Eurocup

EuroCup: Εγκρίθηκε το νέο φορμάτ με 32 ομάδες και playoffs στις δύο νίκες

Σημαντικές αλλαγές στο EuroCup ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη (9/6).
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σημαντικές αλλαγές στο EuroCup ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη (9/6), στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά την EuroLeague θα επεκταθεί από τη σεζόν 2026-27 σε 32 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στα playoffs, με συνολικά 16 συλλόγους να συνεχίζουν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής των playoffs, καθώς οι φάσεις των «16», των προημιτελικών, των ημιτελικών και των τελικών θα διεξάγονται πλέον σε σειρές best-of-three (στις δύο νίκες), εγκαταλείποντας το μονό παιχνίδι που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Euroleague Basketball γνωστοποίησε επίσης ότι περίπου 20 ομάδες θα εξασφαλίσουν πενταετείς άδειες συμμετοχής, με στόχο τη μεγαλύτερη σταθερότητα και τη δυνατότητα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού από τους συλλόγους. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων και με wild cards διάρκειας ενός έτους.

Το ενδιαφέρον για τη νέα μορφή του EuroCup είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς περισσότεροι από 40 σύλλογοι από όλη την Ευρώπη έχουν εκφράσει επίσημα την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2026-27.

Οι ομάδες που θα λάβουν τις μακροχρόνιες άδειες, καθώς και η τελική λίστα των συμμετεχόντων, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την Euroleague Basketball.

EuroCup: Εγκρίθηκε το νέο φορμάτ με 32 ομάδες και playoffs στις δύο νίκες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x