Eurocup

Γιος πρώην παίκτη του Ολυμπιακού αναδείχθηκε Rising Star στο Eurocup

Το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη του Eurocup κατέληξε στα χέρια του γιου ενός παλιού παίκτη του Ολυμπιακού

Το πρώτο πολύ σημαντικό ατομικό βραβείο του Eurocup κατέληξε στα χέρια του γιου ενός πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, «Rising Star» της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ζακαρί Ρισασέ, γιος του Στεφάν Ρισασέ που αγωνίστηκε στον Πειραιά από το 2000 έως το 2002, κατακτώντας ένα Κύπελλο Ελλάδας στη δεύτερή του σεζόν.

Ο νεαρός παίκτης της Μπουργκ, που θα γίνει 19 χρονών στις 8 Απριλίου, είναι ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει το βραβείο αυτό, μετά τον Τζάναν Μούσα, που ήταν ακριβώς έναν μήνα μικρότερος από τον Γάλλο όταν βγήκε «Rising Star» τη σεζόν 2017-18.

Ο Ρισασέ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα prospect του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με πολλούς να τον βάζουν στην ίδια κουβέντα με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα και να πιστεύουν πως θα βρίσκεται πολύ ψηλά σε κάποιο από τα επερχόμενα Draft.

Φέτος, βοήθησε την Μπουργκ να φτάσει στους τελικούς του EuroCup για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας κατά μέσο όρο 11,7 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε λιγότερο από 24 λεπτά ανά παιχνίδι. Ήταν, επίσης, κορυφαίος ολόκληρης της διοργάνωσης στην κανονική περίοδο σε ποσοστό τριών πόντων, ευστοχώντας σε 32 από τις 57 προσπάθειές του (56,1%).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x