Eurocup

Eurocup: Προπονητής της χρονιάς ο Τουόμας Ιισάλο της εκπληκτικής Παρί!

Ο Τόμας Ιισάλο της Παρί αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στο φετινό Eurocup.

Σε μερικές ημέρες η Παρί έχει ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία.

Η ομάδα του Παρισιού θα αντιμετωπίσει την επίσης γαλλική Μπουργκ στους τελικούς του Eurocup, με φόντο την πρόκριση στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν.

Ο… αρχιτέκτονας της εξαιρετικής της πορείας είναι ο Τουόμας Ιισάλο, ο οποίος ανέλαβε τον πάγκο της το περασμένο καλοκαίρι και αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στο φετινό Eurocup.

Ο Φινλανδός κόουτς «ευθύνεται» σε μεγάλο βαθμό για το 20-1 που μετράει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση η Παρί. Στην κανονική περίοδο, οι Παριζιάνοι τερμάτισαν πρώτοι στον Α’ όμιλο με το εξαιρετικό ρεκόρ 17-1, ενώ αρχικά νίκησαν στον νοκ άουτ προημιτελικό την Μπανταλόνα και στη συνέχεια «σκούπισαν» με 2-0 τους Λόντον Λάιονς, στα ημιτελικά.

Όσον αφορά τους αριθμούς, η Παρί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν συμμετέχει στη διοργάνωση. Από τη μία, διαθέτει την καλύτερη επίθεση, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 98,4 πόντους, ενώ οι νίκες της έχουν κατά μέσο όρο 19,1 πόντους διαφορά!

Μάλιστα, αν και είναι μόλις 41 ετών έχει εξελιχθεί σε… συλλέκτη βραβείων τα τελευταία χρόνια. Ως προπονητής της Βόννης αναδείχτηκε κορυφαίος σε back-to-back χρονιές στο γερμανικό πρωτάθλημα (2021/22, 2022/23), ενώ τη σεζόν 2022/23 οδήγησε τη γερμανική ομάδα στην κατάκτηση του Basketball Champions League, όπου αναδείχτηκε και εκεί κορυφαίος προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x