Eurocup

Άρης-Κλουζ: Για να συνεχίσουν το σερί κόντρα στους Ρουμάνους οι «κίτρινοι»

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Κλουζ (20:00), με στόχο την τρίτη συνεχόμενή του νίκη στο EuroCup, απέναντι σε μία πολύ δύσκολη αντίπαλο.

Την Κλουζ αντιμετωπίζει ο Άρης στο Αλεξάνδρειο (20:00), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης του EuroCup.

Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, επικράτησαν και της ΑΕΚ στην Basket League και πλέον θέλουν να συνεχίσουν το σερί και να ανέβουν στο 3-2.

Μετά τις δύο ήττες από Γραν Κανάρια και Πανεβέζις εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε δύο πολύ σημαντικές νίκες, η πρώτη απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ και η δεύτερη στην έδρα της -θεωρητικά- πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου, Σλασκ Βρότσλαβ στην Πολωνία.

Από την άλλη, η Κλουζ βρίσκεται βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 3-1 και πρόκειται για μία επιθετική ομάδα, έχοντας, βέβαια, και κάποια αμυντικά προβλήματα, λόγω και του στυλ παιχνιδιού της. Αυτό είναι και το σημείο που θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Άρης, αν θέλει να φτάσει σε ακόμη μια νίκη, σε συνδυασμό με καλή και σκληρή άμυνα, αλλά και να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό.

«Δεν υπάρχει κανένα ''πρέπει''. Τη μεγαλύτερη πίεσή στους εαυτούς μας τη βάζουμε εμείς καθημερινά. Υπάρχει «πρέπει» μόνο στην προπόνηση. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να δίνουμε το 100%. Εμείς ποτέ δεν έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, χωρίς όμως αυτό να μας φοβίζει. Πίεση σε ό,τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, δεν υπάρχει. Είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί και τόσο σύντομη η αλληλουχία των παιχνιδιών, που πραγματικά αυτό που έχουμε ως φιλοσοφία είναι να κοιτάζουμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Κάθε φορά που τελειώνει μία αναμέτρηση πρέπει να βλέπουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε, τι μπορούμε να βελτιώσουμε και μετά από λίγες ώρες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Καλό είναι να μην οριοθετήσουμε κάτι, θεωρώ ότι σε λογικά πλαίσια όσο περνάει ο καιρός θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε και επιθυμούμε», ήταν τα λόγια του προπονητή των «κιτρίνων», Γιάννη Καστρίτη ενόψει της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x