Eurocup

Τα… έσπασε και λύγισε από την Κλουζ στο Αλεξάνδρειο ο Άρης!

Ο Άρης ήταν άστοχος επιθετικά και το πλήρωσε στο τέλος, γνωρίζοντας την ήττα με 61-59 στο Αλεξάνδρειο από την Κλουζ για την 5η αγωνιστική του EuroCup.

Πλήρωσε την επιθετική του αστοχία και γνώρισε την ήττα στο Αλεξάνδρειο ο Άρης!

Οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν με 61-59 από την Κλουζ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του EuroCup, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, ωστόσο, στην επίθεση τα… έσπασαν και το πλήρωσαν στο τέλος με τις λάθος αποφάσεις τους.

Χαρακτηριστικό, δε, το 38% στα δίποντα (14/37) και 26% στα τρίποντα (6/23) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πηγαίνει στην έκτη θέση και στο 2-3, ενώ η ρουμάνικη ομάδα ανέβηκε στο 4-1 και στη δεύτερη θέση.

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ξεχώρισε με 15 πόντους, όπως και ο Δημήτρης Κατσίβελης με 11 πόντους, τρεις ασίστ και ένα ριμπάουντ, με την απουσία του Βασίλη Τολιόπουλου να φαίνεται στο δημιουργικό κομμάτι. Από την άλλη, πρωταγωνιστής για τους νικητές του αγώνα ο Άντρια Στιπάνοβιτς με 13 πόντους, έξι ριμπάουντ και μια ασίστ.

Επόμενη αναμέτρηση με τους «κίτρινους» στην Ευρώπη εκτός έδρας με την Μπουντούτσνοστ (08/11, 20:00), ενώ για την Basket League κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (04/11, 18:00).

Το ματς:
Δυνατό ξεκίνημα για τον Άρη που πήρε διαφορά έξι πόντων (6-0) με δυο τρίποντα του Γκάλινατ, ενώ η ευστοχία του συνεχίστηκε και στο 4’ έφτασε σε διψήφια διαφορά (13-2) με τον Αμερικανό γκαρντ που είχε μπει «καυτός», μετρώντας οκτώ πόντους. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση και κρατούσε το προβάδισμα (19-10 στο 6’), ενώ η Κλουζ με ένα 9-3 στο τέλος μείωσε τη διαφορά και οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (22-19).

Τη δεύτερη περίοδο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, αφού η ελληνική ομάδα ήταν άστοχη στις επιθετικές της προσπάθειες, ενώ οι Ρουμάνοι με οδηγό τον Ρίτσαρντ ισορρόπησαν το ματς και στο 18’ πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά (27-29), σε μια περίοδο με πολύ σκληρές άμυνες και από τις δυο πλευρές. Εν τέλει, ο Άρης με το δίποντο του Χάρελ και την ευστοχία του από τη γραμμή των βολών πήγε στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ (33-32).

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Κλουζ μπήκε πολύ δυνατά και αιφνιδίασε τους «κίτρινους» με ένα σερί 8-0 στο 23’ (23:30), ενώ τα δυο τρίποντα του Τζάρεντ Έντι στο 28’ κράτησαν τη διαφορά στο +8 (41-49). Ο Άρης αντέδρασε άμεσα και με τους Μποχωρίδη και Χάρελ ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο -3 (46-49).

Οι Θεσσαλονικείς πήραν ώθηση από την εξέδρα, ο Κατσίβελης ήταν εύστοχος και στο 35’ η διαφορά παρέμεινε στο -3 (52-55), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ήταν άστοχοι στις επιθετικές τους προσπάθειες. Ωστόσο, στο τέλος ο Άρης με την καλή του άμυνα πήρε κεφάλι στο σκορ (57-55 στο 38’) και έδειχνε πως θα έπαιρνε το ροζ φύλλο. Όμως, ένα λάθος του Μποχωρίδη και το 5-0 της Κλουζ στο τελευταίο λεπτό του έκαναν πολύ δύσκολο το έργο, ενώ ο Γκάλινατ αστόχησε σε λέι απ με διπλή προσπάθεια και το 61-59 υπέρ της Κλουζ ήταν το τελικό αποτέλεσμα, σε μια ήττα που το σύνολο του Καστρίτη πληρώνει την κακή του ημέρα στο δημιουργικό κομμάτι.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-32, 46-49, 59-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x