Eurocup

Ξεμπέρδεψε άνετα με την Σλασκ στο κατάμεστο «Αλεξάνδρειο» ο Άρης!

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και έχοντας διψήφιο προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησής του με την Σλασκ Βρότσλαβ, ο Άρης πήρε τη νίκη με 93-71 για τη 13η αγ. του Eurocup.

Έκαμψε την αντίσταση της Σλασκ Βρότσλαβ χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες ο Άρης!

Σε ένα κατάμεστο «Nick Galis Hall», οι Θεσσαλονικείς ήταν επιβλητικοί, είχαν διψήφια διαφορά από τους αντιπάλους τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά πανηγύρισαν την άνετη νίκη με 93-71, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο φετινό Eurocup σε 6-7, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα play-in της διοργάνωσης!

Κορυφαίοι για τους νικητές, για τους οποίους ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (31/12, 15:00), ξεχώρισαν Τολιόπουλος (18π, 6 ριμπ, 5 ασίστ), Μπλούμπεργκς (17π, 5 ριμπ) και Γκάλινατ (16π.), ενώ πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους, οι οποίοι παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-12, ήταν ο Γκράβετ (25π).

Το ματς


Με τους Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς, Χάρελ, Μπάνκστον και Γκάλινατ στην πεντάδα της ομάδας του ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Γιάννης Καστρίτης, ενώ οι μετά τα δύο πρώτα αγωνιστικά λεπτά (4-4), ο Άρης βρήκε ρυθμό στην επίθεσή του, περνώντας μπροστά με 11-4, χάρη σε πέντε συνεχόμενους πόντους του Τολιόπουλου και με τον Μπάνκστον να φτάνει από νωρίς τους 6! Ο Μπλούμπεργκς ευστόχησε σε τρίποντο, χαρίζοντας στην Άρη το πρώτο του διψήφιο προβάδισμα (17-7), ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 22-11!

Η εικόνα το ματς δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, με τον Άρη να διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά του! Ο Τολιόπουλος ευστόχησε στο δεύτερο τρίποντό του διαμορφώνοντας το 28-15, ενώ ο Έλληνας γκαρντ ήταν εκείνος που έκανε και το 36-22! Η ομάδα του Καστρίτη συνέχισε να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του παρκέ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 49-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έδωσε περισσότερη βάση στην άμυνά του, βρίσκοντας κλεψίματα και αναγκάζοντας την Σλασκ σε λάθη, γεγονότα που τον βοήθησαν να εκτοξεύσει την υπέρ του διαφορά στο +18 (58-40), παρότι έχασε τον ρυθμό του στην επίθεση. Ο Γκράβετ προσπαθούσε να κρατήσει μόνος τους φιλοξενούμενους, πρωταγωνιστώντας στην επίθεσή τους και μειώνοντας σε 61-50, όμως ο Άρης δεν πτοήθηκε, με τον Σταρκ να σκοράρει με buzzer beater για το 71-50, με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η Σλασκ έκανε την τελική της αντεπίθεση, μειώνοντας σε 76-64 στο 35', αλλά αυτό ήταν και το μόνο που μπόρεσε να καταφέρει, με τον Τολιόπουλο να ενορχηστρώνει ιδανικά την επίθεση του Άρη και να τον οδηγεί στο τελικό 93-71!

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 49-33, 71-50, 93-71

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x