Eurocup

Δικαίωση για τον Κορομηλά από την Ευρωλίγκα - Απορρίφθηκε η καταγγελία δωροδοκίας

Σε σχετική ανακοίνωση η Ευρωλίγκα επισημαίνει ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να προκύπτει ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας από τον Έλληνα διαιτητή στον Αμπρόσοφ.

Απέρριψε η Ευρωλίγκα την καταγγελία του Μικόλα Αμπρόσοφ για απόπειρα δωροδοκίας που υποστήριζε ότι του έγινε από τον Ηλία Κορομηλά στον δεύτερο τελικό του Eurocup 2021 στο ματς της Ουνίξ Καζάν με τη Μονακό.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η διοργανώτρια Αρχή από τις έρευνες που έγιναν δεν έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία να ενοχοποιούν τον Έλληνα διαιτητή.

«…δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball

«Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Euroleague διεξήγαγε εσωτερική έρευνα, μέσω ενός ανεξάρτητου ερευνητή, για να διαλευκάνει την υποτιθέμενη απόπειρας δωροδοκίας ενός μέλους της διαιτητικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του EuroCup το 2021, όπως είχε δημόσια καταγγελθεί από τον διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που επιτρέπουν να διαπιστωθεί δωροδοκία, γεγονός που καθιστά την υπόθεση αδιευκρίνιστη έναντι των εμπλεκόμενων προσώπων και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Η Euroleague παραμένει πιστή στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα παρακολούθησης, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές πράξεις που απειλούν τις αρχές του fair play, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των αξιών της»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x