Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η νέα εποχή στον Άρη!
Το βράδυ της Τρίτης (29/09) η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα του EuroCup, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με σκορ 87-74 επί της Λε Μαν στην «Antares Arena», στο πρώτο επίσημο ματς του συλλόγου!
Μετά από ένα κακό και νευρικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης, στη συνέχεια, ανέβασε κατακόρυφα στροφές και χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, αλλά και την κυριαρχία του στα ριμπάουντ, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 72-48 στις τρεις τελευταίες περιόδους και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Έι Τζέι Λίντελ με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Ρόμπινσον-Ερλ να ακολουθεί σε απόδοση με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ! Πολύτιμες βοήθειες έδωσε ο Βασίλης Τολιόπουλος, με τον διεθνή γκαρντ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 13 πόντους και 4 ασίστ, σε ένα βράδυ όπου μπορεί ο Άρης να σούταρε με 24,1% στο τρίποντο (7/29), αλλά πήρε πολλά πράγματα από τα 15 επιθετικά ριμπάουντ.
Το ματς:
Πάρα πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Άρη, ο οποίος φάνηκε αρκετά «τρακαρισμένος» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μπει νωθρά και στις δύο άκρες του παρκέ. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν να περιμένουν τρία λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι, την ώρα που η αμυντική ανισορροπία που παρουσίασαν επέτρεψε στη Λε Μαν να «χτυπήσει» στο τρανζίσιον και να προηγηθεί με 10-2 και 12-4 στο 6ο λεπτό.
Οι αλλαγές του Βασίλη Σπανούλη έδωσαν μια προσωρινή «ανάσα» στην ελληνική ομάδα, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν σκορ με τους Μόργκαν, Μοκόκα και Λίντελ για το 15-10 τρία λεπτά αργότερα. Κάπου εκεί, ωστόσο, οι Γάλλοι πάτησαν το πόδι στο «γκάζι» και με το δίδυμο των Κινγκ και Πεντά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις κακές επιστροφές, αλλά και τη soft άμυνα του Άρη, κλείνοντας έτσι το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 για το 26-15. Χαρακτηριστικό της εικόνας των «κίτρινων» ήταν το μόλις 1/9 σουτ πίσω από τα 6,75μ., τρίποντο το οποίο ήρθε από τα χέρια του Τολιόπουλου.
19 YEARS OLD DOING THIS?! ??
— BKT EuroCup (@EuroCup) September 29, 2026
Bastien Grasshoff went coast-to-coast through TWO defenders!#RoadToGreatness | @MSB_Officiel pic.twitter.com/KghAPHJOlq
Τελείως διαφορετικό ήταν το σκηνικό στη συνέχεια του ματς, με τον Άρη να αλλάζει εντελώς την εικόνα του στο δεύτερο δεκάλεπτο! Με τρομερή πίεση στην μπάλα και καλά box-out, οι Θεσσαλονικείς δάγκωναν στην άμυνα, κρατώντας τη Λε Μαν στους μόλις δύο πόντους στα πρώτα 6 λεπτά της περιόδου! Την ίδια ώρα, το σύνολο του Σπανούλη, χάρη στην αθλητικότητα, την πολυφωνία, αλλά και τη στόχευση στο τρανζίσιον, έτρεξε ένα εντυπωσιακό 12-0 σερί, μειώνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή για το 28-27 στο 15ο λεπτό!
Μάλιστα, ένα λεπτό μετά οι Κ. Αντετοκούνμπο και Λίντελ έδωσαν το πρώτο αποψινό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (30-31), με το ματς να γίνεται «ροντέο» στα τελευταία τέσσερα λεπτά και τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν καλάθια. Με ένα επιθετικό κρεσέντο του Ντιμιτρίγιεβιτς, ο Άρης έγραψε το υπέρ του 39-38 στα 36'' πριν το τέλος, με τον Γκράσχοφ να διαμορφώνει το 40-39 του ημιχρόνου με κάρφωμα στο φινάλε, έπειτα από δικό του κλέψιμο.
Με ένα όμορφο ντράιβ του Μήτρου-Λονγκ (40-41) ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα του Στιούαρτ που, με ένα τρίποντο και ένα τετράποντο, έγραψε το 47-43 υπέρ της Λε Μαν στο 22ο λεπτό. Η «κίτρινη» αντίδραση ήταν άμεση, αφού τα τρίποντα των Ρόμπινσον-Ερλ και Τολιόπουλου, αλλά και το κάρφωμα του Μπιρτς, επέτρεψαν στον Άρη να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (49-51) ένα λεπτό μετά, με τους Χαραλαμπόπουλο και Τολιόπουλο να πετυχαίνουν 7 σερί πόντους για το 58-51 στο 26'! Μια διαφορά που διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το φινάλε της περιόδου, χάρη στη μαχητικότητα του Λίντελ στη ρακέτα και στα επιθετικά ριμπάουντ, με τον Άρη να κλείνει το δεκάλεπτο στο +8 και το 63-55.
Με τον Έι Τζέι Λίντελ να κάνει θραύση στα ριμπάουντ και να ηγείται στο σκοράρισμα, ο Άρης συνέχισε να βρίσκει ενέργεια μέσω της καλής και επιθετικής του άμυνας, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Δίχως να δώσει την ευκαιρία στη Λε Μαν να επιστρέψει στο ματς, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν ακόμη και στο +19 στα μέσα της περιόδου, φτάνοντας στο ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 87-74.
Dialed in from downtown! ??#RoadToGreatness | @ARISBCgr pic.twitter.com/ZJJF343n0h
— BKT EuroCup (@EuroCup) September 29, 2026
Τα δεκάλεπτα: 26-15, 40-39, 55-63, 74-87.
Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






