Eurocup

Πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο και έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Άρης

Ο Άρης πάλεψε σκληρά στη Γαλλία απέναντι στην Μπουργκ, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο (25-8), με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με σκορ 70-65

Με... άδεια χέρια από τη Γαλλία επιστρέφει ο Άρης, ο οποίος παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε απέναντι στην Μπουργκ, δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 70-65 για την 7η αγωνιστική του EuroCup.

Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν ουσιαστικά το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, εκεί όπου βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 19 πόντους διαφορά. Παρά τις προσπάθειες και την επιστροφή στο ματς που έκαναν στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, με αποτέλεσμα να υποστούν την τέταρτη ήττα τους στη φετινή διοργάνωση.

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν οι Τολιόπουλος και Μπάνκστον με 15 πόντους, ενώ από σημαντικές λύσεις έδωσε και ο Χάρελ (14π., 8ρ.). Όσον αφορά τους νικητές που ανέβηκαν στο 5-2, ξεχώρισε ο Ρισασέρ με 16 πόντους.

Το ματς:


Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Άρη, ο οποίος έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά λόγω της αστοχίας και των πολλών λαθών του. Ενδεικτικό είναι πως το πρώτο καλάθι για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 5ο λεπτό με τον Μπάνκστον για το 11-2, με την Μπουργκ να δείχνει ασταμάτητη σε άμυνα και επίθεση, εκτοξεύοντας τη διαφορά λίγο αργότερα στο +19 για το 23-4. Τέσσερις πόντοι του Μπάνκστον στο τελευταίο δίλεπτο επέτρεψαν στον Άρη να μειώσει στο 25-8 της πρώτης περιόδου.

Παρά το αρχικό σοκ, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρήκε σιγά-σιγά τα πατήματά της, βελτιώνοντας σημαντικά την άμυνα. Με τους Τολιόπουλο, Χάρελ και Καρ να δίνουν πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα, η ελληνική ομάδα «ροκάνισε» τη διαφορά, μειώνοντας στους 9 για το 30-21 στο 15’. Μάλιστα, με ένα σερί 9-3 στο τελευταίο δίλεπτο, ο Άρης ξαναμπήκε στο ματς, πηγαίνοντας στας αποδυτήρια πίσω στο σκορ με μόλις 3 πόντους διαφορά (37-34).

Με πέντε πόντους δια χειρός Τολιόπουλου και Σανόγκο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά απόψε (37-39). Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως έχουν το μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρος τους, οι Γάλλοι έβγαλαν αντίδραση και με ένα σερί 11-2 στα μέσα της περιόδου πήραν εκ νέου το προβάδισμα με 51-43. Τολιόπουλος και Καρ μάζεψαν κάπως τη διαφορά στο τέλος για το 53-49 του δεκαλέπτου.

Η κόπωση και η έλλειψη καθαρού μυαλού λόγω της προσπάθειας για το comeback στο παιχνίδι ήταν εκείνα που «πρόδωσαν» τον Άρη στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με την Μπουργκ να χτίζει διψήφιες διαφορές (67-56) στα μέσα της περιόδου. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι «κίτρινοι» ήταν να μειώσουν στο φινάλε για το τελικό 72-65.


Τα δεκάλεπτα: 25-8, 37-34, 53-49, 72-65.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x