Eurocup

Νίκλας: «Δεν ξεκινήσαμε καλά πνευματικά, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Στα σφυρίγματα των διαιτητών που αποσυντόνισαν τις αθλήτριες του Ολυμπιακού στάθηκε ο Θάνος Νίκλας μετά την ήττα από τη Ρίγα για τη δεύτερη αγωνιστική του Euro Cup.

Ο Θάνος Νίκλας θεωρεί πως οι μπασκεμπολίστριες του Ολυμπιακού δεν μπήκαν καλά πνευματικά στην αναμέτρηση με τη Ρίγα, στάθηκε στην κυριαρχία των Λετονών στα ριμπάουντ και στα πολλά εύστοχα σουτ τους στο πρώτο ημίχρονο, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα κι έδωσε σύνθημα για τα επόμενα ματς.

Αναλυτικά: «Δεν μπήκαμε καλά. Δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι πνευματικά να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα και η διαιτησία με τα σφυρίγματά της μας έβγαλε εκτός ρυθμού, αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι της Riga, κάτι το οποίο μας αποσυντόνιζε.

Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο η Riga κυριάρχησε με πολλά τεχνικά ριμπάουντ, με πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό το γνωρίζαμε, ότι θα πάνε τόσο επιθετικά, όμως, δυστυχώς, δεν μπήκαμε έτοιμοι. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για την ήττα και για το ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη πνευματικά να μπει στο παιχνίδι. Συνεχίζουμε, είναι ένα κακό αποτέλεσμα, το οποίο αφήνουμε πίσω και θα επικεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Η Ελεάννα Χριστινάκη τόνισε πως: «Κάναμε ένα πολύ κακό ημίχρονο, είχαν ‘διαβάσει’ πολύ καλά το παιχνίδι μας. Κάναμε υπερπροσπάθεια να μειώσουμε το σκορ. Σίγουρα, η απώλεια της Ουίλιαμς στα γκαρντ ήταν μια σημαντική απώλεια, γιατί έπρεπε να αλλάξει σχεδόν όλο το ροτέισον, να έχουμε διαφορετικούς ρόλους σε αυτό το παιχνίδι.

Αν κι αυτό μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένες. Σε αυτό το επίπεδο, οι πιο επιτυχημένες ομάδες είναι αυτές που προσαρμόζονται πιο εύκολα στα προβλήματα και στις αλλαγές, οπότε θεωρώ ότι είναι ένα καλό μάθημα για να προσαρμοζόμαστε σε ό,τι προκύψει.

Παλέψαμε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η εικόνα μας. Από ‘δω και πέρα, θα δουλέψουμε περισσότερο, είχαμε θέμα στα ριμπάουντ. Στην πορεία, πιστεύω θα είμαστε καλύτερες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x