Eurocup

Μυθική εμφάνιση στη Γερμανία και σπουδαία πρόκριση στους «12» του EuroCup για τον Άρη!

Την πρόκριση στους «12» του EuroCup εξασφάλισε το βράδυ της Τετάρτης ο Άρης, μετά και την απίθανη εκτός έδρας νίκη επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ουλμ, με σκορ 86-66!

Ονειρική εμφάνιση στη Γερμανία και τεράστια πρόκριση στους «12» του EuroCup για τον Άρη!


Πραγματοποιώντας μια ψυχομένη εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Θεσσαλονικείς πέρασαν με το απίθανο 86-66 από την έδρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ουλμ, με σκορ 86-66, για τη 17η αγωνιστική της διοργάνωσης, και σε συνδυασμό με την ήττα της Τουρκ Τέλεκομ, «κλείδωσαν» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού!

Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπορεί να «χτυπήσει» ακόμα και την 4η θέση και μαζί το πλεονέκτημα έδρας στην τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου υποδέχεται την Τρέντο στο «Αλεξάνδρειο» (07/02)!

Κορυφαίος απόψε για τους νικητές ήταν ο Χάρελ με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Τολιόπουλο να ακολουθεί με 17 πόντους και 5 ασίστ.

Το ματς:



Η Ουλμ μπήκε δυνατά στο ματς και με έξι πόντους του Τρέβιον Γουίλιαμς προηγήθηκε με 8-5 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Φιγκουερόα με ένα προσωπικό κρεσέντο 11 πόντων (!), ανέβασε τη διαφορά στο +8 (16-11) για τους Γερμανούς, χτυπώντας στις αδυναμίες της άμυνας του Άρη. Η αντίδραση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη ήρθε στο τελευταίο τετράλεπτο της πρώτης περιόδου, με τους Θεσσαλονικείς να ροκανίζουν τη διαφορά και να κλείνουν την περίοδο στο -3 για το 26-23 μετά από το buzzer beater τρίποντο του Χάρελ.

Μάλιστα, ο Χάρελ μαζί με τον Μπάνκστον έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 8-0 για τους «κιτρινόμαυρους» στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με +5 για το 31-26 στο 13'! Ο Άρης ένιωθε άνετα στο παρκέ της «Ratiopharm Arena», βρίσκοντας εύκολους πόντους από πολλούς παίκτες, τόσο από τη ρακέτα, όσο και πίσω από τα 6,75μ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει ιδανικά το πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του +9 για το 49-40!

Στην τρίτη περίοδο, ήρθε η αγωνιστική έκρηξη του ψυχομένου Άρη, ο οποίος από την αρχή του δεκαλέπτου επέβαλε τον ρυθμό του, κυριαρχόντας απόλυτα στο παρκέ. Με την τριάδα των Χάρελ, Τολιόπουλο και Ντε Σόουζα να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (46-69), κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 71-48!

Κάπως έτσι και μάλλον ανέλπιστα, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Ουλμ δεν μπόρεσε ποτέ να μειώσει πιο κάτω από τους 16 πόντους, με τον Άρη να φεύγει με σπουδαίο διπλό με το τελικό 86-66!

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 40-49, 48-71, 66-86.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x