Eurocup

«Μίλησαν» οι έδρες στην πρώτη νοκ άουτ φάση του Eurocup – Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Eurocup πανηγύρισαν Ουλμ, Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπανταλόνα, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν στην πρώτη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης!

Ολοκληρώθηκε η «πλούσια» δράση της Μεγάλης Τετάρτης για την πρώτη νοκ-άουτ φάση του φετινού Eurocup!

Εκτός από την ιστορική πρόκριση του Προμηθέα κόντρα στην Μπουρζ, την παρουσία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης εξασφάλισαν επίσης οι Ουλμ, Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπανταλόνα, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν αποκλείοντας Μπουντούτσνοστ, Βενέτσια και Λόντον Λάιονς. Εκρεμεί η σημερινή (13/4) αναμέτρηση της Τουρκ-Τέλεκομ με την Μπρέσια.

Με κορυφαίους τον Καμπόκλο (19π, 11 ριμπάουντ) και τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μπράντον Πόλ (18π με 4/7 τρίποντα), η γερμανική Ουλμ επικράτησε 92-83 της Μπουντούτσνοστ, του επίσης πρώην «ερυθρόλευκου», Έρικ Γκριν (29π). Παρότι βρέθηκε να χάνει με διαφορά 14ων πόντων (16-30) στη λήξη της πρώτης περιόδου, η Ουλμ αντέδρασε και έκανε την ανατροπή με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας τελικά να πάρει άνετα τη νίκη με 92-83.



Ευκολότερο έργο είχε η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Βενέτσια, φτάνοντας να προηγείται μέχρι και με διαφορά 22 πόντων κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, όμως είδε τους Ιταλούς να πλησιάζουν στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας σε 80-75. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, επικρατώντας τελικά με 90-80.



Την πρόκριση στα προημιτελικά πανηγύρισε και η Μπανταλόνα, ξεπερνώντας το εμπόδιο των Λόντον Λάιονς και παίρνοντας τη νίκη με 89-78. Οι Ισπανοί είχαν σταθερά το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι πλησίασαν στο -5 (59-54) στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, τελικά υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων και γνώρισαν την ήττα.

Τέλος, την έδρα της εκμεταλλεύτηκε και η Γκραν Κανάρια, η οποία επιβλήθηκε της Μπούρσασπορ. Οι Ισπανοί βρέθηκαν να χάνουν με 18-9 στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, αλλά έφεραν το ματς στα ίσια πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (33-35) και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο δεύτερο, επικρατώντας τελικά με 72-66.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:

Προμετέι-Προμηθέας
Ουλμ-Τουρκ Τέλεκομ/Μπρέσια
Γκραν Κανάρια-Παρί
Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπανταλόνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x