Eurocup

Έκανε... πλάκα στην Μπουργκ και πλησίασε στην κούπα η Παρί!

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η Παρί διέλυσε με σκορ 77-64 την Μπουργκ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους τελικούς του Eurocup, απέχοντας πλέον μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου!

Την... αναμενόμενη κυριαρχία της επιβεβαίωσε η Παρί!

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας σάρωσε με σκορ 77-64 την Μπουργκ στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του Eurocup και έφτασε μία νίκη μακριά από το τρόπαιο αλλά και την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Πλέον, οι Παριζιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την κούπα εκτός έδρας την Παρασκευή (12/04, 20:30), αλλιώς η σειρά θα μεταφερθεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στο Παρίσι (15/04).

Από την πρώτη περίοδο, η Παρί μπήκε ορμητικά και έδειξε μεγάλη διάθεση να δικαιώσει την ταμπέλα του φαβορί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 23-11 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ πήραν «φωτιά» με 31 πόντους στο δεύτερο, φτάνοντας στο 54-31 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Παρί έκοψε ταχύτητα και έμεινε χαμηλά στην επίθεση σε σχέση με το «καυτό» ξεκίνημα, ωστόσο η διαφορά επιπέδου με την Μπουργκ ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορέσουν να πλησιάσουν καθόλου ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο MVP του Εurocup, Tι Τζέι Σορτς, με 15 πόντους και 4 ασίστ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Ναντίρ Ιφί και άλλους 11 ο Σεμπαστιάν Ερέρα. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο νεαρός Ζακαρί Ρισασέ (γιος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Στεφάν Ρισασέ), που μέτρησε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 54-31, 65-43, 71-48, 77-64

Aναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x