Γενικά

FIBA: Απόφαση για δυνατότητα αλλαγής υπηκοότητας στα 23 έτη

Μετά τα 23 έτη των αθλητών-τριών θα επιτρέπεται η αλλαγή μπασκετικής υπηκοότητας και η ένταξη σε νέα εθνική ομάδα, έπειτα από απόφαση της FIBA.

Μια απόφαση που αλλάζει το ηλικιακό όριο στο οποίο μπορεί ένας αθλητής ή αθλήτρια να αλλάξει μπασκετική υπηκοότητα έλαβε η FIBA. Η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως η ηλικία που θα είναι επιτρεπτό πλέον για έναν παίκτη ή μία παίκτρια να αλλάξει μπασκετική υπηκοότητα και να αγωνιστεί σε διαφορετική εθνική ομάδα από αυτή της χώρας που γεννήθηκε ή εκπαιδεύτηκε, μεταφέρεται από τα 21 έτη που ήταν μέχρι στιγμής στα 23 έτη.

Στη συνέλευση που έγινε στα γραφεία της FIBA λήφθηκε ακόμα μία απόφαση που αφορά τους νεαρούς παίκτες. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δικαιούται να επέμβει πιο ενεργά η FIBA στην περίπτωση που χρειάζεται να αναμιχθεί στον καθορισμό της αποζημίωσης για την μετακίνηση ενός νέου παίκτη ή παίκτριας από έναν σύλλογο σε κάποιο άλλο. Αυτό έχει ως σκοπό να μην μένουν οικονομικά «ριγμένες» οι ομάδες που συμβάλλουν στην ανάδειξη των αθλητών, οι οποίοι είναι πιθανό στη συνέχεια να λάμψουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x