Γενικά

Παραμένει Γενικός Γραμματέας της FIBA μέχρι το 2031 ο Ζαγκλής

Στο πόστο του Γενικού Γραμματέα της FIBA θα παραμείνει μέχρι το 2031 ο Ανδρέας Ζαγκλής. Στις 29/4 του 2023 η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέχρι το 2031 ανανεώθηκε η θητεία του Ανδρέα Ζαγκλή στο πόστο του Γενικού Γραμματέα της FIBΑ.

Από ‘κει και πέρα, στη συνεδρίαση του Κεντρικού γραφείου της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ αποφασίστηκε η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου να διεξαχθεί στις 29 Απριλίου του 2023 στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου συζητήθηκαν τα ακόλουθα βασικά θέματα:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών FIBA 2022 που σημείωσε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία σε τηλεοπτική μετάδοση, προσέλευση κόσμου και engagement στα social media.

Tα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλο Μπάσκετ, όπου το 5ο Παράθυρο κατέγραψε σημαντικούς αριθμούς στην προσέλευση κόσμου. Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι παιχνίδια που ενδέχεται να επηρεάσουν την πρόκριση άλλων ομάδων θα παίζονται ταυτόχρονα.

Το Κεντρικό Γραφείο επιβεβαίωσε επίσης ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων στις 29 Απριλίου 2023.

Έγιναν αναφορές για την επιτυχία που σημείωσαν τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι το Συνέδριο της FIBA του 2025 θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, όπως και η Τελετή ένταξης στο FIBA Hall of Fame με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ανοίγει την αγκαλιά της σε μία χώρα του Κόλπου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι με αποφάσεις που ελήφθησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, παγκόσμια πρωταθλήματα Νέων, σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθούν σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ελβετία που στο παρελθόν δεν είχαν αντίστοιχες ευκαιρίες, ενώ πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι στη Γεωργία, εξαιτίας της ανάληψης του ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ, χτίστηκε νέο υπερσύγχρονο γήπεδο, παρακαταθήκη για το μπάσκετ της χώρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x