Γενικά

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Η FIBA απέβαλε Ρωσία και Λευκορωσία

Χωρίς τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ρωσίας και Λευκορωσίας θα συνεχιστούν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη FIBA να αποφασίζει την αποβολή τους από τη διοργάνωση.

Στην απόφαση να αποκλείσει τις εθνικές ομάδες Ρωσίας και Λευκορωσίας από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBΑ.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες δεν θα αντικατασταθούν, ενώ τα έως τώρα αποτελέσματά τους ακυρώνονται και οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τον όμιλό τους θα προκριθούν απευθείας στην επόμενη προκριματική φάση της διοργάνωσης, με έγκυρα τα αποτελέσματα των τεσσάρων υπόλοιπων αγώνων τους.

Αυτό σημαίνει πως ο εκτός έδρας αγώνας της Εθνικής μας ομάδας με τη Λευκορωσία, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Ιουλίου, δεν θα διεξαχθεί, ενώ στην επόμενη φάση θα μεταφέρουμε τα αποτελέσματά μας κόντρα σε Τουρκία και Μ. Βρετανία.

Όσον αφορά τον πρώτο όμιλο, με τον οποίο διασταυρωνόμαστε στον επόμενο γύρο, τα αποτελέσματα των τριών ομάδων (Σερβία, Βέλγιο, Λετονία) που θα προκριθούν από αυτόν με την τέταρτη ομάδα του ομίλου τους, δεν θα μεταφερθούν στο νέο γκρουπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x