Γενικά

Mε επιτυχία και ασφάλεια τα «παράθυρα» της FIBA

Ικανοποίηση επικρατεί στη FIBA για την οργανωτική επιτυχία και την ασφάλεια για την υγεία των παικτών στα «παράθυρα» εν μέσω πανδημίας.

Η FIBA ολοκλήρωσε τα «παράθυρα» με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και οργανωτική επιτυχία παρά τις μεγάλες δυσκολίες που φέρνει ο κορωνοϊός.

Η βασική προτεραιότητα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν η υγεία και η ασφάλεια όλων των μελών των αποστολών που πήραν μέρος στις φούσκες οι οποίες δημιουργήθηκαν, για να φιλοξενήσουν σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, τους αγώνες του τρίτου Παραθύρου για το προσεχές Ευρωμπάσκετ

Ετσι, διεξήχθησαν 83 αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 74 ομάδες και 943 παίκτες...

14 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και στις πέντε Ηπείρους φιλοξενήσαν τις φούσκες του τρίτου Παραθύρου

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ήδη, στην προδιαγεγραμμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των αγώνων πρόκρισης είναι ήδη γνωστές:

Και οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο Ευρωμπάσκετ (απόλυτη επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Ηπειρο)

Οι 13 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προσεχές AfroBasket

Οι 11 από τις 12 ομάδες που θα αγωνιστούν στο επόμενο FIBA AmeriCup

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της FIBA, oι ομάδες καλούνταν να παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ COVID πριν την είσοδό τους στη φούσκα, ένα πέντε μέρες πριν την αναχώρηση και στην είσοδο στη φούσκα και το δεύτερο 48 ώρες πριν.

Υπολογίστηκε ότι πριν την είσοδο στην φούσκα, έγιναν 5000 τεστ COVID, ενώ 4000 τεστ έγιναν κατά τη διάρκεια της παραμονής των ομάδων στις φούσκες.

Στην Ασία, την Ηπειρο, που επλήγη περισσότερο από τις συνέπειες του Covid, μετά και το Παράθυρο του Φεβρουαρίου είναι γνωστές οι 3 από τις 16 ομάδες που θα βρεθούν στο επόμενο Ηπειρωτικό πρωτάθλημα.

Για να συμβεί αυτό φυσικά, η FIBA χρειάστηκε να εφαρμόσει με αυστηρότητα τα μέτρα πρόληψης που είχαν ληφθεί από την Ιατρική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x