Μουντομπάσκετ 2023

«Ξύπνησε» στο τέλος η Γαλλία, 87-77 την Ακτή Ελεφαντοστού

Η Γαλλία ολοκλήρωσε με νίκη την παρουσία της στο Mundobasket, επικρατώντας με 87-77 της Ακτής Ελεφαντοστού στον αγώνα κατάταξης των θέσεων 17-32.

Τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού στο τελευταίο της παιχνίδι για το Mundobasket 2023 πανηγύρισε η εθνική ομάδα της Γαλλίας, με σκορ 87-77.

Οι «τρικολόρ» έσωσαν τα προσχήματα μετά την αποτυχία τους να περάσουν στην επόμενη φάση του τουρνουά, κερδίζοντας και τον δεύτερο αγώνα κατάταξής τους, μετά τη νίκη τους επί του Ιράν.

Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Αϊζάια Κορντινιέ, με 19 πόντους και πέντε ριμπάουντ, και ο Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Σιλβέν Φρανσίσκο με 15 πόντους και επτά ασίστ, καθώς και αυτή των Νάντο ντε Κολό και Ελί-Φρανκ Οκομπό με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι δε Αφρικανοί απώλεσαν μία τεράστια ευκαιρία, καθώς με νίκη τους επί των Γάλλων θα είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο προολυμπιακό τουρνουά. Στην αναμέτρηση ξεχώρισαν οι Νισρέ ΖουΖουά και Σολό Ντιαμπατέ, με 13 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-40, 61-62, 77-87

Δείτε εδώ τα στατιστικά



Επιμέλεια: Ανδρέας Αλιμπέρτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x