Μουντομπάσκετ 2023

Πάτησαν την Κίνα με σούπερ Κλάρκσον και πήραν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο οι Φιλιππίνες!

Οι Φιλιππίνες είχαν σε φοβερή ημέρα τον Τζόρνταν Κλάρκσον και έφτασαν εύκολα στη νίκη επί της Κίνας (96-75), η οποία είναι και η πρώτη τους στη διοργάνωσης.

Την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο είναι και συνδιοργανώτρια χώρα, πανηγύρισαν οι Φιλιππίνες!

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Τζόρνταν Κλάρκσον, που σημείωσε 34 πόντους, επικράτησαν εύκολα της Κίνας (96-75) και την έπιασαν στην 3η θέση του ομίλου τους, στους αγώνες κατάταξης. Από την άλλη, κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν άλλος ένας ΝΒΑερ, ο Κάιλ Άντερσον, που πρόσθεσε 17π., 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν καλά στο παιχνίδι, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία (16-16). Οι Κινέζοι έδειχναν πως πατούν καλά στο παρκέ και προηγήθηκαν 39-38 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ωστόσο, οι Φιλιππινέζοι μπήκαν αποφασισμένοι στην τρίτη περίοδο, προκειμένου να πάρουν μία νίκη μπροστά στο κοινό τους, με τον Κλάρκσον να παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ (με 20 πόντους σε 4 αγωνιστικά λεπτά) και με ένα επιμέρους 34-11, έφτασαν στο 73-50, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Έτσι, το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, με τους συνδιοργανώτες να παίρνουν τη νίκη με 96-75, η οποία ήταν και η πρώτη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-39, 73-50, 96-75

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x