Μουντομπάσκετ 2023

Φουρνιέ: «Πρωτίστως φταίμε οι παίκτες - Δεν έχει νόημα η απόλυση του Κολέ πριν τους Ολυμπιακούς»

Για την αποτυχία της Γαλλίας στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ, αλλά και για το μέλλον του Ομοσπονδιακού τεχνικού των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ, μίλησε ο Έβαν Φουρνιέ.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2019, αλλά και το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του περασμένου καλοκαιριού, η Γαλλία πήγε με μεγαλεπήβολα όνειρα στο φετινό Μουντομπάσκετ.

Παρ' όλα αυτά, οι «τρικολόρ» αποδείχθηκαν η μεγαλύτερη απογοήτευση της διοργάνωσης, γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από την πρώτη φάση των ομίλων, καταλαμβάνοντας την 18η θέση της τελικής κατάταξης.

Μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του, ο Γάλλος φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς, Έβαν Φουρνιέρ, αναφέρθηκε αρχικώς στην κάκιστη πορεία της εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως:

«Είμαι απογοητευμένος όπως όλοι. Πρέπει να σηκωθούμε, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Είναι λάθος όλων. Πάντα έλεγα πως τόσο στη νίκη, όσο και στην ήττα, τα άτομα με τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη «ενοχή», συμπεριλαμβανομένων και των αρχηγών της ομάδας. Πρωτίστως φταίμε εμείς».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, και στις φήμες που τον θέλουν κοντά στην πόρτα της εξόδου μετά την φετινή αποτυχία των «τρικολόρ»:

«Δεν πρέπει να αμφισβητούμε τα πάντα, ειδικά έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είχε νόημα. Ο Βενσάν Κολέ και το επιτελείο του έχουν κάνει καλή δουλειά από το 2019 και μετά. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται οι νέοι παίκτες στην ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο 30χρονος φόργουορντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x