Μουντομπάσκετ 2023

Νίκησε την απίθανη Λετονία και τον… κακό Σρέντερ περνώντας στα ημιτελικά η Γερμανία

Το βάθος της Γερμανίας και η κλάση του Φραντς Βάγκνερ οδήγησαν στη νίκη με 81-79 επί της εξαιρετικής Λετονίας στον προημιτελικό του Παγκοσμίου παρά την κάκιστη εμφάνιση του Σρέντερ.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Γερμανία είναι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρότι τα βρήκε σκούρα σε όλο το ματς, επικράτησε της εξαιρετικής Λετονίας με 81-79 στον τρίτο προημιτελικό της Μανίλα και έκλεισε ραντεβού με τις ΗΠΑ στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής. Αυτοκτονικές τάσεις από τα «πάντσερ», που από το +14 κινδύνεψαν να χάσουν στο τέλος, αλλά το τρίποντο του Ντάβις Μπέρτανς δεν βρήκε στόχο στο τέλος.

Καθοριστικός ο Φραντς Βάγκνερ, που επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του και ηγήθηκε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πολύτιμοι και ο αδερφός του, Μόριτς Βάγκνερ (12π., 4 ριμπ.)) και ο Αντρέας Ομπστ (13π.), ενώ δεν στοίχισε το πολύ κακό βράδυ βρέθηκε ο παρ’ ολίγον μοιραίος Ντένις Σρέντερ με 9 πόντους, 4/26 σουτ και πολλές κακές επιλογές στο τέλος.

Πάλεψε πέρα από το μέτρο του δυνατού η καταπληκτική ομάδα του Λούκα Μπάνκι, που στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε στην οκτάδα, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει μετάλλιο ή θέση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία εμφάνιση από τους Ντάβις Μπέρτανς με 20 πόντους και 6/13 τρίποντα και Άρτουρς Ζάγκαρς με 24 πόντους και 8 ασίστ για τη Λετονία, που θα διεκδικήσει θέση στο Παρίσι μέσω Προολυμπιακού Τουρνουά.

Γερμανία-Λετονία 81-79

Το ματς
Η Λετονία έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο πως θα είναι σκληρό καρύδι. Οι καταπληκτικές σύνθετες άμυνες του Λούκα Μπάνκι «βραχυκύκλωσαν» τη Γερμανία που άρχισε με 1/10 σουτ, με τον Σρέντερ να μετρά 0/4. Ταυτόχρονα, με σωστό διάβασμα στην επίθεση και γρήγορη κυκλοφορία, η ομάδα της Βαλτικής βρήκε καλές επιλογές και με σερί τρίποντα του Ντάβις Μπέρτανς έφτασε στα μισά της περιόδου στο +10, 3-13.

Η αντίδραση των «πάντσερ» ήρθε όταν άρχισε το ροτέισον εκατέρωθεν. Οι δύο Βάγκνερ και η αποκάλυψη Τίμαν ώθησαν την ομάδα τους σε μια φοβερή αντεπίθεση που την έφερε στο 25-20! Ο καταπληκτικός Ζάγκαρς έδωσε νέα πνοή στη Λετονία (31-34), την ώρα που ο Σρέντερ παρέμενε εκνευριστικά κακός με 0/9 σουτ, αλλά ο Μαόντο Λο φρόντισε με δικούς του πόντους να γράψει το 36-34 του ημιχρόνου.

Γερμανία-Λετονία 81-79

Ζάγκαρς και Ντάβις Μπέρτανς συνέχισαν το βιολί τους φέρνοντας γρήγορο προβάδισμα για τη Λετονία (38-42), αλλά η… μερική αφύπνιση του Σρέντερ, η δράση του Φραντς Βάγκνερ και ο υψηλότερος ρυθμός επέτρεψαν στη Γερμανία να περάσει μπροστά (50-47) συντηρώντας ένα μικρό προβάδισμα ως το τέλος της τρίτης περιόδου, 62-59.

Ένα ξέσπασμα των αδερφών Βάγκνερ εκτόξευσε την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ στο +11, 70-59, στο πρώτο δίλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ η διαφορά έφτασε και στο 74-60 με 6:42 να απομένουν. Η επιμονή στον κάκιστο Σρέντερ και τα διαδοχικά χαμένα του σουτ έδωσαν την ευκαιρία στους Λετονούς με τρία σερί τρίποντα να επιστρέψουν στο ματς, 74-69. Ο σταρ των Ράπτορς, πάντως, ήταν αυτός που με ένα προσωπικό 5-0 αποκατέστησε την διψήφια διαφορά, 79-69, μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο, ωστόσο τα δικά του λάθη και ο απίθανος Ζάγκαρς οδήγησαν το ματς στο καλάθι, 81-79, στα 33’’. Ο Σρέντερ ήταν και πάλι άστοχος, αλλά το τρίποντο του Ντάβις Μπέρτανς από τα 9 μέτρα στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.



Δεκάλεπτα: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Ροσό (Γαλλία), Βούλιτς (Κροατία)

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x