Μουντομπάσκετ 2023

Τα βρήκαν... σκούρα αλλά λύγισαν το Μαυροβούνιο και έμειναν αήττητες οι ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ κόντρα στο απροσδόκητα ανταγωνιστικό Μαυροβούνιο, όμως τελικά πήραν τη νίκη με σκορ 85-73 και ξεκίνησαν με το «δεξί» και τη φάση των «16»!

Για πρώτη φορά... ζορίστηκαν οι ΗΠΑ!

Η ομάδα του Στιβ Κερ βρήκε τον «δάσκαλό» της στο τρομερά ανταγωνιστικό Μαυροβούνιο, όμως τελικά πήρε τη δύσκολη νίκη με 85-73, συνεχίζοντας αήττητη και στη φάση των «16»!

Πλέον, οι ηττημένοι ελπίζουν σε νίκη της Εθνικής επί τη Λιθουανία και στη συνέχεια σε δική τους επικράτηση επί της Ελλάδας (3/9, 11:40), ώστε να ευνοηθούν από την τριπλή ισοβαθμία στο 3-2. Κάτι τέτοιο, βέβαια, μοιάζει δύσκολο εφόσον κουβαλούν βαριά ήττα 20 πόντων από τη «λιέτουβα».

Όσον αφορά το ματς, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι σε σχεδόν όλη τη διάρκειά του, με το Μαυροβούνιο να έχει μάλιστα το προβάδισμα για 10 λεπτά από τα 40! Οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν πολύ επιθετικά, κάνοντας τη χειρότερη επιθετική τους συγκομιδή μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, απέναντι στους εξαιρετικά διαβασμένους παίκτες του Μαυροβουνίου.

Μέχρι τις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, οι ΗΠΑ απολάμβαναν «βραχεία κεφαλή» 2 πόντων (64-62). Ωστόσο, σταδιακά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξέμειναν από ενέργεια και η Team USA κατάφερε να βρει τις λύσεις που έψαχνε με πρωταγωνιστές τους Έντουαρντς και Ριβς, κάνοντας το 4/4 στη διοργάνωση.

Κορυφαίος του αγώνα με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο Νίκολα Βούτσεβιτς, που εκμεταλλεύτηκε την απουσία καθαρού ψηλού στις ΗΠΑ και έκανε... πάρτι στη ρακέτα. Από τους νικητές, 17 πόντους είχε ο Άντονι Έντουαρντς, 12 είχε ο Όστιν Ριβς και 10 με 6 ασίστ ο Ταϊρίζ Χαλιμπέρτον.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-38, 61-55, 85-73

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x