Μουντομπάσκετ 2023

Άνετη Ισπανία κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού με φοβερό Γουίλι Ερνανγκόμεθ

H Iσπανία έκανε «πλάκα» στην Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία νίκησε 94-64 με πρωταγωνιστή τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, που πρόλαβε να πετύχει 22 πόντους σε 21 λεπτά.

«Πλάκα» έκανε στην πρεμιέρα της η Ισπανία!

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο «σάρωσε» με σκορ 94-64 την Ακτή Ελεφαντοστού, ξεκινώντας με νίκη την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μόνο για ένα δεκάλεπτο μπόρεσαν οι Αφρικανοί να είναι ανταγωνιστικοί (24-17). Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, άρχισε... καταιγισμός από πλευράς της «ρόχα» που κυριάρχησε απόλυτα και πήρε μία πολύ εύκολη νίκη, δείχνοντας πως έχει... άγριες διαθέσεις ενόψει της διοργάνωσης.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Ο νέος σέντερ της Μπαρτσελόνα μέτρησε 22 πόντους σε 21 λεπτά, την κορυφαία επίδοσή του σε Μουντομπάσκετ, ξεπερνώντας τους 20 που είχε ως career high μέσα σε 12'. Πολύ καλά δείγματα από τον Ουσμάν Γκαρούμπα με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Θετικός και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που μέτρησε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αν και ήταν άστοχος από μακριά (1/4).

Από πλευράς των Ιβοριανών, που έδειξαν ότι δεν έχουν ιδιαίτερες βλέψεις για... ψηλά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπαζουμανά Κονέ με 11 πόντους, ενώ 10 έβαλε ο Ζαν-Φιλίπ Νταλί.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στο... ματς πρωτιάς (28/8), ενώ την ίδια μέρα η Ακτή Ελεφαντοστού θα παίξει με το Ιράν.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 53-34, 73-47, 94-64

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x