Μουντομπάσκετ 2023

Πίκρανε στο «αντίο» του τον Ντατόμε ο Ντόντσιτς και 7η θέση για τη Σλοβενία

Η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς κατέλαβε την 7η θέση στο Mundobasket νικώντας 89-85 την Ιταλία στον τελευταίο αγώνα του Τζίτζι Ντατόμε στην ενεργό δράση!

Με την 7η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Mundobasket 2023 η Σλοβενία, η οποία επικράτησε 89-85 της Ιταλίας στον αγώνα κατάταξης.

Φυσικά, ένα παιχνίδι όπου το τελικό αποτέλεσμα -για το ευρύ κοινό και όχι μόνο- περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού αποτέλεσε το τελευταίο του Τζίτζι Ντατόμε στην τεράστια καριέρα του! Ο Ιταλός φόργουορντ κρεμά τα παπούτσια του. Κάτι που μάλλον συνειδητοποίησε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ξεσπώντας σε λυγμούς κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας του.



Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο ηγέτης τους, Λούκα Ντόντσιτς. Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 πόντους, ενώ με τα 5/10 τρίποντά του οδήγησε την ομάδα του να εκτελεί με 45% πίσω από τα 6,75μ.

Από την άλλη, για τους Ιταλούς, που τερμάτισαν 8οι, ξεχώρισαν οι Σπίσου και Φοντέκιο με 22 και 16 πόντους αντίστοιχα. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο φινάλε, με το επιθετικό φάουλ του τελευταίου να αποβαίνει μοιραίο για τους Ιταλούς.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-42, 60-70, 85-89.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x