Μουντομπάσκετ 2023

«Κάρφωσε» Ιτούδη Ρώσος προπονητής: «Οι επιτυχίες με ΤΣΣΚΑ ήταν η... κληρονομιά των Ίβκοβιτς-Μεσίνα»

Αιχμές για τις προπονητές ικανότητες του Δημήτρη Ιτούδη με αφορμή την αποτυχία της Εθνικής στο Παγκόσμιο, άφησε Ρώσος προπονητής.

Ιδιαίτερα «καυστικός» ήταν ο Ντμίτρι Σακούλιν για τον Δημήτρη Ιτούδη, με αφορμή την αποτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 55χρονος κόουτς και για πολλά χρόνια μέλος του επιτελείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε αιχμές για τις προπονητές ικανότητες του τεχνικού της Εθνικής και της Φενέρμπαχτσε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως οι επιτυχίες του με την «ομάδα του στρατού» ήρθαν λόγω της… κληρονομιάς που είχαν αφήσει οι προκάτοχοί του Ντούσαν Ίβκοβιτς και Έτορε Μεσίνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντμίτρι Σακούλιν στην ιστοσελίδα «sport-express.ru»:

«Η Ελλάδα έμεινε δίκαια εκτός από τα νοκ άουτ. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε. Αλλά, για ακόμη μία φορά ο Ιτούδης απέδειξε ότι οι επιτυχίες που είχε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από την κληρονομιά που άφησαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Έτορε Μεσίνα. Απλώς, καρπώθηκε όλη τη δουλειά των δύο σπουδαίων προπονητών, οι οποίοι δούλεψαν τότε με ταλαντούχους Ρώσους παίκτες όπως Χριάπα, Βοροντσέβιτς, Κουρμπάνοφ, Καούν… Συν ότι απέκτησε τους Ντε Κολό, Χίγκινς, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Τεόντοσιτς. Με τέτοιο υλικό πολλοί προπονητές θα είχαν κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x