Μουντομπάσκετ 2023

Κουζμίνσκας: «Ξεχωριστή αυτή η Λιθουανία, παρά τις απουσίες»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε για την πολύ καλή Λιθουανία που βλέπουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά τις απουσίες της.

Ομάδα ξεχωριστή, με χημεία εντός και εκτός παρκέ, χαρακτήρισε τη Λιθουανία ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου (91-71) για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο νέος φόργουορντ της ΑΕΚ δεν θέλησε να σκεφτεί πολύ μακριά και επικεντρώνεται στους αγώνες της δεύτερης φάσης απέναντι σε ΗΠΑ και το νικητή του Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία.

«Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ο κόουτς είχε ένα πολύ καλό πλάνο και από τη στιγμή που το ακολουθήσαμε όλα πήγαν καλά. Η ομάδα αυτή είναι ξεχωριστή, παρά τις απουσίες που έχουμε όλα τα παιδιά που είναι εδώ δουλεύουν πολύ σκληρά, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο όπως φαίνεται στο γήπεδο και πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Δεν έχουμε τόσο πολύ ταλέντο, ο Βαλαντσιούνας έχει πολύ περισσότερο από όλους, αλλά όλοι βοηθάμε. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν κοιτάζουμε πιο μακριά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα κερδίσουμε κάτι, αλλά σίγουρα θα δώσουμε και την ψυχή μας», τόνισε ο 34χρονος φόργουορντ.

Ο προπονητής της «Λιέτουβα», Κάζις Μακσβίτις, είπε με τη σειρά του: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ακολούθησαν άριστα το πλάνο και ελέγξαμε το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο χάρη στην άμυνά μας. Πήραμε μια σημαντική νίκη και μια μεγάλη διαφορά απέναντι σε μια καλή ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x