Μουντομπάσκετ 2023

Διέλυσε τη Λιθουανία και ολοκλήρωσε στην 5η θέση την πορεία-όνειρο η Λετονία!

Η Λετονία έκανε «πάρτι» στο ντέρμπι της βαλτικής με τη Λιθουανία, νίκησε με σκορ 98-63 και κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση!

Ονειρεμένη Λετονία, πήρε αυτό που άξιζε!

Η ομαδάρα του Λούκα Μπάνκι ήταν καταιγιστική στο ντέρμπι της βαλτικής κόντρα στη Λιθουανία, διέλυσε τη «λιέτουβα» με σκορ 98-63 και έκλεισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η θέση. Όλα αυτά, στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση!

Η «λάτβια» ήταν από την αρχή κυρίαρχη κόντρα στην εξουθενωμένη και απογοητευμένη ομάδα του Κάζις Μακσβίτις, η οποία αντιμετώπισε σε μεγάλο βαθμό το ματς σαν αγγαρεία και τερμάτισε τελικά 6η, κρατώντας πάντως την ανάμνηση της μεγάλης νίκης κόντρα στις ΗΠΑ.

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο νέος φόργουορντ του Προμηθέα Πάτρας, Αρτούρς Κούρουκς, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ. 12 πόντους είχε ο Αντρέις Γκραζούλις, ενώ 17 μαζί με 6 ριμπάουντ μέτρησε ο Ρόλαντς Σμίτς.

Από πλευράς της Λιθουανίας, 16 πόντους είχε ο Ρόκας Γιουκουμπάιτις και 15 πόντους μαζί με 8 ριμπάουντ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 49-38, 77-47, 98-63

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x