Μουντομπάσκετ 2023

Μακσβίτις: «Δεν υπάρχει φαβορί, 50-50 με Ελλάδα και θα γίνει μάχη»

Αμφίρροπη μάχη περιμένει για τη Λιθουανία απέναντι στην Ελλάδα ο Κάζις Μακσβίτις.

Ο Κάζις Μακσβίτις δεν έκρυψε τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει για την Εθνική Ελλάδας περιμένοντας δύσκολο έργο για τη Λιθουανία στον αγώνα της Παρασκευής, όπου η ομάδα του με νίκη προκρίνεται στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Έχουμε μια καλή ομάδα, που δουλεύει καλά και έχει καλό κλίμα. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που η ομάδα δουλεύει φέτος και ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο. Έχουμε κερδίσει τρία παιχνίδια, αλλά δεν θα έχουν καμία σημασία, αφού αν χάσουμε αύριο η Ελλάδα θα έχει το πλεονέκτημα», τόνισε ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Είναι μια καλή ομάδα, με καλούς προπονητές, καλούς παίκτες, όπως ο Γουόκαπ που είναι σημείο αναφοράς ελέγχοντας τον ρυθμό και τον σέβομαι πολύ, ο Λαρεντζάκης που ήταν καθοριστικός ή ο Παπαπέτρου, που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Έχει παίκτες μαχητές, έχει εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και θα πρέπει να παλέψουμε. Είπα και στους παίκτες μου πως θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι».

Για το θεωρητικό πλεονέκτημα στους ψηλούς που έχει η ομάδα του είπε: «Το παιχνίδι το ορίζουν οι κοντοί, όχι οι ψηλοί. Ο Παπαγιάννης κάνει πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν σημαίνει κάτι που έχουμε περισσότερους ψηλούς. Άλλωστε πέντε παίκτες μπορούν να αγωνίζονται, όχι έξι».

Τέλος, για το αν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί, τόνισε: «Δεν υπάρχουν φαβορί, είναι 50-50. Τότε η Ελλάδα κέρδισε εύκολα και εμείς περιμένουμε τώρα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ομάδα, γιατί ξέρει από τέτοια παιχνίδια, έχει έμπειρους προπονητές και δεν υπάρχει κανένα φαβορί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x