Μουντομπάσκετ 2023

Μιλουτίνοφ: «Προσπαθούσαμε να βρούμε αίμα για τον Σίμανιτς - Θα παλέψουμε για εκείνον»

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς και τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η κοινότητα του μπάσκετ έχει συγκλονιστεί με τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος μετά τη σύγκρουσή του με τον Νούνι Όμοτ στην αναμέτρηση της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν έχασε ένα νεφρό!

Πριν το παιχνίδι της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς με τη Λιθουανία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, παραχώρησε δηλώσεις κι ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά το παιχνίδι οι παίκτες της Σερβίας δεν κοιμήθηκαν, καθώς προσπαθούσαν να βρουν αίμα και να βοηθήσουν τον Σίμανιτς.

Για τον προημιτελικό: «Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, είδαμε πώς έπαιξε με τις ΗΠΑ. Παίζουν πολύ physical, με πολλή ενέργεια και είναι το φαβορί της αναμέτρησης».

Για το μαρκάρισμα του Βαλαντσιούνας: «Θα είναι δύσκολο, πρέπει να παίξουμε ομαδική άμυνα, όχι ένας εναντίον ενός και είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είναι μόνο ο Βαλαντσιούνας αλλά και ο Μοτιεγιούνας. Έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ».

Για το αν θα πάει ψηλά το σκορ: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι με αρκετούς πόντους. Αλλά θα το δούμε αύριο».

Για το ότι αντιμετώπισε τον Καρλ Άντονι-Τάουνς: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία να παίξω εναντίον του».

Για το αν θα χάσει το μυαλό της η Λιθουανία μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ: «Δε νομίζω να τους επηρεάσει. Θα ξεχάσουν τη νίκη και θα έρθουν με πολύ καλή ψυχολογία».

Για τα όσα συνέβησαν με τον Μπόρισα Σίμανιτς: «Είναι πολύ σκληρό για εμάς, ακούσαμε τι έγινε και στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Μας επηρέασε και προσευχόμαστε για αυτόν να γίνει καλά το συντομότερο δυνατό. Την περασμένη νύχτα μάθαμε ότι έπρεπε να κάνει μία ακόμα εγχείρηση. Προσευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά. Θα παλέψουμε για εκείνον για να τον κάνουμε περήφανο.

Δεν κοιμηθήκαμε μετά το παιχνίδι, προσπαθούσαμε να βρούμε αίμα για εκείνον, επειδή έχανε αρκετό. Ήταν δύσκολη στιγμή για όλους και εύχομαι να μη συμβεί αυτό σε κανέναν στον κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολο, στην αρχή δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ένας τραυματισμός σαν και αυτός στο μπάσκετ
».







Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε για την κατάσταση στην εθνική ομάδα της Σερβίας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς, περιέγραψε τις τελευταίες ώρες και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει να πετύχει και γι' αυτόν.



Ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το ένα νεφρό του, έπειτα από μια διεκδίκηση στο παιχνίδι με το Νότιο Σουδάν και οι τελευταίες ώρες ήταν δραματικές στο στρατόπεδο της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς, καθώς άπαντες προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο προκειμένου να νιώσει και ο ίδιος καλύτερα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ένας από τους παίκτες που έζησαν από... μέσα την κατάσταση του Σέρβου άσου και περιέγραψε στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Μανίλα τις τελευταίες ώρες και την προσπάθεια που έκανε η εθνική ομάδα της Σερβίας για να βρει αίμα για τον Σίμανιτς.

«Είναι πραγματικά δύσκολο όταν ακούσαμε τι έπαθε. Δεν το πιστεύαμε», ανέφερε αρχικά ο «Μίλου», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «ήταν τόσο άσχημο. Πραγματικά μας επηρέασε και θα παίξουμε γι αυτόν, για να γίνει καλά το συντομότερο. Πρέπει να περάσει κι άλλη επέμβαση. Είμαστε όλοι μαζί του και προσευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά».

Η κατάσταση αυτή μάλιστα έχει φέρει ένα ακόμα κίνητρο στην εθνική ομάδα της Σερβίας ενόψει των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Φυσικά είναι κίνητρο. Θα παλέψουμε γι αυτόν και θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε περήφανο».

Πώς όμως η κατάσρταση αυτή επηρέασε τον ίδιο τον σέντερ του Ολυμπιακού; «Δεν κοιμηθήκαμε μετά το παιχνίδι. Προπσαθούσαμε να βρούμε αίμα γι αυτόν γιατί δεν υπήρχε. Ήταν δύσκολη κατάσταση, δεν την εύχομαι σε κανέναν. Ήτν δύσκολο. Δεν το πίστευα όταν συνέβη. Το να έχεις έναν τέτοιο τραυματισμό είναι καταστροφή».

Την ίδια στιγμή όμως οι Σέρβοι θα πρέπει να εστιάσουν και σε ένα πολύ μεγαλο παιχνίδι που έρχεται, αυτό κόντρα στη Λιθουανία, που έχει ως έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για το λόγο αυτό ο Μιλουτίνοφ τόνισε πως «η Λιθουανόια είναι πολύ καλή ομάδα και έδειξε πώς παίζει κόντρα στις ΗΠΑ. Θα είναι δύσκολο για εμάς. Παίζουν αθλητικά, με ενέργεια και πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους στο παιχνίδι».

Ο Σέρβος σέντερ θα κληθεί να μαρκάρει τον απόλυτο ηγέτη των Λιθουανών, τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ένα match up που αναμένεται να κρίνει πολλά στο παιχνίδι. «Είναι σκληρό, πρέπει να παίξουμε ομαδικά απέναντί του. Δεν είναι μόνο αυτός όμως, είναι και ο Μοτεγιούνας. Έχουν ποιότητα και σκοράρουν πολύ».

Οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ στο τουρμνουά, έτσι άπαντες περιμένουν υψηλό σκορ την Τρίτη. Παρ' όλα αυτά ο έμπειρος σέντερ ξεκαθάρισε πως «θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, δεν θα μπουν τόσοοι πολλοί πόντοι. Θα δούμε τι θα φέρει το αύριο όμως».

Η Λιθουανία έρχεται με φόρα από τη νίκη κόντρα στην Team USA, όμως ουδείς στο στρατόπεδο των Σέρβων περιμένει να μείνουν στο αποτέλεσμα αυτό. «Θα ξεχάσουν τη νικη αυτή και θα παίξουν με αυτοπεποίθηση απέναντί μας με σκοπό να μας κερδίσουν», ήταν τα λόγια του Μιλουτίνοφ.

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x