Μουντομπάσκετ 2023

Υπερηχητική Αίγυπτος, έριξε «κατοστάρα» στο Μεξικό!

Συντριπτική εμφάνιση και νίκη με 100-72 για την Αίγυπτο απέναντι στο Μεξικό, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε η Αίγυπτος στο Μεξικό, επικρατώντας με 100-72 στο «Mall of Asia Arena», για την τρίτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την πρώτη της νίκη, έστω και… εκπρόθεσμα πανηγύρισε στη διοργάνωση η ομάδα της Βορείου Αφρικής, χωρίς νίκη ολοκλήρωσαν οι Αμερικάνοι τον τέταρτο όμιλο, ενώ και οι δύο έχουν αποκλειστεί από τη φάση των «16», συνεχίζοντας στα παιχνίδια για τις θέσεις 17 έως 32.

Το σύνολο του Ρόι Ρανά έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του, επιβάλλοντας ρυθμό από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ένα σερί 14-0 ήταν αυτό που «καθάρισε», ουσιαστικά την έκβαση του παιχνιδιού, με το σκορ να φτάνει στο 43-16 (15’), στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Ομάρ Κιντέρο, από την άλλη, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς να μπορεί να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, ούτε στα τελευταία, διαδικαστικά όπως αποδείχθηκε, λεπτά.

Τρομερή εμφάνιση από τον Εχάμπ Αμίν για τους νικητές, με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ, καθώς και τον Πάτρικ Γκαρντερ, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους και τα 7 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Ασέμ Μάρει, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Αμρ Ζαχράν σταμάτησε στους 14 πόντους.

Δεν αρκούσε, στον αντίποδα η τρομερή εμφάνιση των Τζόσουα Ιμπάρα και Πάκο Κρουζ, που αμφότεροι σημείωσαν από 21 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν περαιτέρω τους ουραγούς του τετάρτου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 59-35, 77-56, 100-72

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x