Μουντομπάσκετ 2023

«Λύγισε» την Ακτή Ελεφαντοστού και πήρε το εισιτήριο για τους «16» η Βραζιλία!

Με καλή άμυνα στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Βραζιλία έβαλε τις βάσεις για τη νίκη (89-77) κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σκληρός αντίπαλος αποδείχθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού για τη Βραζιλία. Η «σελεσάο» άντεξε στην πίεση των Αφρικανών και θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Ισπανία, από τον έβδομο όμιλο, στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το υπέρ της 89-77.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Πρόκιτς κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στα μισά της δεύτερης περιόδου «πήρε κεφάλι» το σύνολο του Γκουστάβο Κόντι, φτάνοντας μέχρι το +15 (50-65 στο 27’).

Οι Ίβηρες προσπάθησαν να αντιδράσουν, φτάνοντας τη διαφορά στο τρίποντο (71-74 στο 36’). Όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με τους Νοτιοαμερικάνους να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, «κλειδώνοντας» τη νίκη και την πρόκριση.

«Όρθια» κράτησε στο πρώτο ημίχρονο τη Βραζιλία ο Γιάγκο Σάντος, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους και 12 ασίστ. Εξαιρετική και η παρουσία του Τιμ Σοάρες, που σταμάτησε στους 15 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες οι Τζορτζίνιο Ντε Πάουλα (13 πόντοι) και Γιάγκο Ντος Σάντος (12 πόντοι και 8 ριμπάουντ).

Στον αντίποδα, για την αξιόμαχη Ακτή Ελεφαντοστού ξεχώρισε ο Σεντρίκ Μπα, με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Στους 12 σταμάτησε και ο Σόλο Ντιαμπάτε, με τον Ζαν Φιλίπ Νταλί να προσθέτει 11 πόντους και τους Μπανζουμάνα Κονέ και Ασεμιάν Μουλάρ άλλους 10.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 46-50, 65-70, 77-89

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x