Μουντομπάσκετ 2023

Το ίδιο τρίποντο που σημείωσε ο Αρσλάν όταν ο Μπρίτζες ήταν... 10 ετών!

Ο Εντέρ Αρσλάν πριν από 17 χρόνια είχε πετύχει παρόμοιο τρίποντο με τον Μάικαλ Μπρίτζες, στέλνοντας στην παράταση το Τουρκία-Λιθουανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006!

Ο Μάικαλ Μπρίτζες πρόσφερε ίσως την πιο εντυπωσιακή φάση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το τρίποντο που σημείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ΗΠΑ-Καναδά και έστειλε τον μικρό τελικό στην παράταση.

Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με πρωταγωνιστή τον Εντέρ Αρσλάν στο ματς για τις θέσεις 5-8 ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιθουανία! Τότε, δηλαδή, που ο Αμερικανός γκαρντ ήταν 10 ετών!

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος γκαρντ και άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου πήγε στη γραμμή για δύο ελεύθερες βολές, με τη Lietuva στο +4 (75-71), στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Αρσλάν ευστόχησε στην πρώτη για το 75-72, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά στη διεκδίκηση του ριμπάουντ η μπάλα κατέληξε στον ίδιο και με δικό του τρίποντο από τη γωνία, διαμόρφωσε το 75-75 της κανονικής διάρκειας, στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Τουρκία επικράτησε 95-84 και στη συνέχεια ηττήθηκε 64-56 από τη Γαλλία, κατακτώντας την έκτη θέση στη διοργάνωση.

Το τρίποντο του Αρσλάν:



Το τρίποντο του Μπρίτζες:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x