Μουντομπάσκετ 2023

Έφτασε τις 82 βολές στο Παγκόσμιο ο Ντόντσιτς - Μόνο ένας είχε περισσότερες τα τελευταία 30 χρόνια!

Ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε τις 82 εκτελεσμένες βολές στο Παγκόσμιο, αριθμός που έχει ξεπεραστεί μόνο από έναν παίκτη τα τελευταία 30 χρόνια!

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος γκαρντ έγινε viral μετά την αναμέτρηση κόντρα στον Καναδά, λόγω της συνεχούς του «γκρίνιας» κόντρα στους διαιτητές, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί στις αρχές της τέταρτης περιόδου με δύο τεχνικές ποινές.

Ο «Luka Magic» είχε σε όλη τη διοργάνωση το παράπονο πως οι διαιτητές δεν σφυρίζουν τις επαφές εις βάρος του, το οποίο εν μέρει ισχύει, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι του αγώνα επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι εις βάρος του. Ωστόσο, ένα στατιστικό που κυκλοφόρησε από τον γνωστό δημοσιογράφο Ντονάτας Ούρμπονας, δίνει και κάποια νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο Ντόντσιτς έφτασε μετά τον αγώνα με τη Λιθουανία για τις θέσεις 5-8 τις 82 εκτελεσμένες βολές στο τουρνουά. Αυτές είναι οι δεύτερες περισσότερες φορές που έχει επισκεφτεί ένας παίκτης τη γραμμή τα τελευταία 30 χρόνια. Το ρεκόρ κατέχει ο Ντιρκ Νοβίτσκι, o οποίος εκτέλεσε 89 βολές στο Παγκόσμιο του 2002, το έκανε όμως σε 9 παιχνίδια, ενώ ο Λούκα έχει παίξει 7, κι έχει ένα ακόμη μπροστά του κόντρα στην Ιταλία για να γίνει πρώτος στη σχετική λίστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x