Μουντομπάσκετ 2023

Παπανικολάου: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν φτάνει ή όχι το καλό κλίμα και η ομοψυχία στην ομάδα»

Τον απολογισμό του για τα δύο φιλικά της Εθνικής ομάδας στο Άμπου Ντάμπι κόντρα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, έκανε με δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου.

Με ήττα από τη Γερμανία (84-71) ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική μας ομάδα, χάνοντας και στο δεύτερο φιλικό της στο Άμπου Ντάμπι, μετά και την ήττα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κώστας Παπανικολάου, έκανε τον απολογισμό του για τις εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα δύο αυτά ματς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι το Μουντομπάσκετ θα πρέπει άπαντες να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Ο λόγος που έγιναν αυτά τα δυνατά φιλικά ήταν για να δούμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Παίξαμε απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, που θεωρούνται από τα φαβορί για τα μετάλλια. Είδαμε και κάποια καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν ήμασταν αρκετά εύστοχοι, ενώ στην άμυνα είχαμε καλές φάσεις, αλλά και κάποιες με προβλήματα.

Το ζητούμενο πάντα είναι η νίκη, ακόμη και στα φιλικά, αλλά προέχει να δούμε πού βρισκόμαστε και να αξιοποιήσουμε το χρόνο που απομένει μέχρι το Παγκόσμιο. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει ομοψυχία, παιδιά με διάθεση για δουλειά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει αν αυτό φτάνει ή δεν φτάνει. Υπάρχει διάθεση να είμαστε ενωμένοι, να ακούει ο ένας τον άλλο. Έχουμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε και να πάμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο Παγκόσμιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x