Μουντομπάσκετ 2023

Παπαθεοδώρου: «Δεν οφείλεται στη δεξαμενή παικτών το μεγάλο διάστημα χωρίς επιτυχία στην Εθνική»

Στην πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στα 14 χρόνια χωρίς επιτυχία σε μεγάλη διοργάνωση αναφέρθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο ΕΟΚ WebRadio.

Την άποψη ότι το χρονικό διάστημα που έχει μείνει χωρίς μεγάλη επιτυχία η Εθνική ομάδα δεν οφείλεται στη δεξαμενή των παικτών που έρχονται από πίσω εξέφρασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο προπονητής του Προμηθέα μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έπαιξαν ρόλο οι πολλές απουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ανέφερε και τα παραδείγματα της Λιθουανίας και της Λετονίας που είχαν κομβικές απουσίες, αλλά βρίσκονται πειστικά -όπως χαρακτήρισε- στους «8» της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:
Για το αν είναι θέμα… δεξαμενής τα 14 «άγονα» χρόνια της Εθνικής: «Η Εθνική Ανδρών είναι η “βιτρίνα” και έχει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάποια επιτυχία. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη δεξαμενή των παικτών που έρχονται από πίσω. Απ’ το 2009 και μετά πέρασαν πάρα πολλοί αξιόλογοι παίκτες που υπάρχουν ακόμα στην Εθνική ομάδα. Υπάρχει δεξαμενή Ελλήνων παικτών, δε νομίζω ότι το πρόβλημά μας είναι αυτό αναφορικά με την ομάδα των ανδρών».

Για την Εθνική Ανδρών: «Η πραγματικότητα είναι ότι η θέση μας στο Παγκόσμιο μπάσκετ είναι χαμηλή αυτήν τη στιγμή. Υπήρξαν συνθήκες που δε μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει ότι ήταν αρνητικές για εμάς, πάρα πολλά παιδιά και σημαντικότατοι παίκτες έμειναν εκτός Εθνικής για διαφόρους λόγους. Η δεξαμενή της Εθνικής δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη, οπότε όταν έχουμε 5-6 απουσίες μετρούν. Απ’ την άλλη, μπορούμε ν’ αντιπαραθέσουμε τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς που έχουν επίσης κομβικές απουσίες, αλλά αυτήν τη στιγμή βρίσκονται πειστικά στους «8». Αυτό θα πρέπει να μάς προβληματίσει σίγουρα και να μάς κάνει ν’ αναρωτηθούμε γιατί εμείς δε μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα παρ’ όλες τις σημαντικότατες απουσίες. Πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης.

Κατά την άποψή μου, είναι σημαντικό για ‘μας ότι έχουμε ανθρώπους που έχουν ένα πολύ καλό background και αγαπούν την Εθνική, είτε γιατί έχουν παίξει κι έχουν πολύ μεγάλες επιτυχίες, είτε γιατί έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Αναφέρομαι στον Ζήση, τον Ντικούδη, το Τσαρτσαρή. Πρέπει όλοι μαζί να κάτσουν, να συζητήσουν και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα μάς δώσουν μια διαφορετική κατεύθυνση σχετικά με το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε, ανεξαρτήτως απουσιών ή μη. Εμείς καλώς ή κακώς έχουμε τον πιο κομβικό παίκτη που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο μπάσκετ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον οποίον πρέπει να παίξουμε ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, στο οποίο πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε. Γι’ αυτό πρέπει ν’ ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να είναι όλοι δεκτικοί σ’ αυτήν. Αν θέλουμε να παίξουμε με τον Γιάννη μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο ή με έναν άλλον
».

Για τις ομάδες που βρίσκονται στους «8» του Παγκοσμίου: «Νομίζω ότι οι καλύτερες ομάδες σε όλο αυτό το τουρνουά βρίσκονται στους «8». Η Λιθουανία έχει δείξει μια πάρα πολύ μεγάλη σταθερότητα και ποιότητα σε όλο το τουρνουά, η Λετονία έχει δείξει επίσης ένα πολύ καλό μπάκσετ. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν από ατομικό ταλέντο, ποιότητα και φυσικά προσόντα, οι Σέρβοι είναι μια παραδοσιακή δύναμη, που συνεχίζει παρ’ όλες τις απουσίες της κι έχει πολύ μεγάλη γκάμα επιλογής παικτών. Αυτό που πρέπει να μάς προβληματίσει περισσότερο είναι ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν πάει με τα καλύτερα δυνατά ρόστερ, αλλά έχουν μια «ταυτότητα», μια συνέπεια, παίζουν καλά, παίζουν σωστά, παίζουν όλοι μαζί μ’ έναν κοινό σκοπό. Υπό αυτό το πρίσμα, νομίζω, θα πρέπει να είναι και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για ‘μας την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x