Μουντομπάσκετ 2023

Πόρτις στο sport-fm.gr: «Ο Γιάννης θέλει να παίζει για την Ελλάδα»

Ο Μπόμπι Πόρτις μιλά στο sport-fm.gr για την πρόκληση της Team USA, τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τους Μπακς αλλά και το μεγάλο κοινωνικό του έργο.

Μπορεί το μάτι του να… γυαλίζει στους αγώνες, αλλά έλαμψε όταν του είπαμε πως είμαστε από την Ελλάδα. Ο Μπόμπι Πόρτις μίλησε στο sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη δείχνοντας τους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την χώρα λόγω των αδερφών Αντετοκούνμπο. Τόνισε πως ξέρει από πρώτο χέρι πόσο ο Γιάννης και ο Θανάσης θέλουν να φορούν το εθνόσημο αποκαλύπτοντας και το… trash talking που του έκανε ο πρώτος, ενώ μίλησε για την προσωπική τους σχέση που ξεπερνά τα όρια του αμιγώς επαγγελματικού.

Ο πάουερ φόργουορντ των Μπακς μίλησε ακόμη για τη μεγάλη πρόκληση της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον ρόλο του ως πρεσβύτερου σε αυτό το ρόστερ, αλλά και την προσαρμογή στους κανονισμούς της FIBA. Επίσης αναφέρθηκε στο πλούσιο κοινωνικό του έργο, αλλά και το έξτρα κίνητρο που έχουν οι Μπακς στη νέα σεζόν στο ΝΒΑ.

Πόρτις: «Ο Γιάννης θέλει να παίζει για την Ελλάδα»

-Έχει υπάρξει καθόλου trash talking με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου;
«Θα μπορούσες να το πεις κι έτσι (γέλια). Όταν με επέλεξαν στην Team USA, στο κοινό chat που έχουμε στην ομάδα όλοι μου έστελναν συγχαρητήρια και αμερικανικές σημαίες, αλλά ο Γιάννης έστειλε την ελληνική σημαία. Δυστυχώς ο Γιάννης δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει τη δική σας ομάδα στο Παγκόσμιο, είμαι σίγουρος πως το ήθελε πολύ γιατί κάθε χρόνο θέλει να παίζει με την Ελλάδα. Πάντως έχετε τον Θανάση, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι βέβαιος πως θα τα δώσει όλα, όπως πάντα».

-Ποια είναι η σχέση σας με τον Γιάννη και τον Θανάση;
«Πέρα από συμπαίκτες είναι από τους καλύτερους φίλους μου στην ομάδα. Κάνουμε αρκετή παρέα, δεν βρισκόμαστε μόνο στις υποχρεώσεις της ομάδας. Είναι ωραίο τύποι, πάντα σε πολύ καλή διάθεση και δουλεύουν πολύ σκληρά. Ο Γιάννης είναι στα αποδυτήρια σαν μεγάλο παιδί, όλο πειράζει τους πάντες και θέλει να δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στην ομάδα».

Πόρτις: «Ο Γιάννης θέλει να παίζει για την Ελλάδα»

-Κάποιοι λένε πως αυτή η Team USA είναι κάτι σαν την Redeem Team του 2008, επειδή προέρχεται κι αυτή από μια αποτυχία το 2019, που έμεινε εκτός μεταλλίων. Είναι έτσι;
«Η ιστορία μας είναι λίγο διαφορετική. Σε αυτή την ομάδα είναι παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα, δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία και θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στην παγκόσμια σκηνή. Είναι μεγάλη η πρόκληση, είναι ξεχωριστό, το νιώθω κι εγώ έτσι, να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και το USA. Είναι μια μεγάλη ευθύνη και ξέρουμε καλά πως όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από μας. Παρότι είναι η πρώτη μας φορά σε μια τέτοια διοργάνωση, όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι, έχουμε μεγάλο κίνητρο και θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι μπορούμε να καταφέρουμε».

-Αν και είσαι μόλις 28 είσαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σε αυτό το ρόστερ. Τι λες ως παλιός στους νεότερους; Έρχονται σε σένα για καμιά συμβουλή;
«Εντάξει, δεν είμαι και τόσο μεγάλος (γέλια). Όμως σίγουρα προσπαθώ να βοηθήσω τα πιο νέα παιδιά όπως μπορώ. Όλοι σε αυτή την ομάδα έχουν σπουδαίο ταλέντο. Εγώ απλά τους λέω πως πρέπει να μένεις πάντα συγκεντρωμένος και δεν πρέπει να επηρεάζεσαι ψυχολογικά. Θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές μέσα σε ένα τουρνουά, ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να χάνεις το δρόμο σου. Εγώ αυτό που προσπαθούσα πάντα ήταν να δίνω το παράδειγμα με τη δουλειά και τη συμπεριφορά μου, χωρίς πολλά λόγια. Όσο μεγαλώνω όμως, βλέπω πως κάποιες φορές χρειάζεται οι πιο έμπειροι παίκτες να μιλάνε στους υπόλοιπους και να φροντίζουν οι νεότεροι να τους εμπιστεύονται και να τους ανοίγονται».

-Πώς πάει η προσαρμογή στους κανόνες της FIBA;
«Κοίτα, μπορεί το άθλημα να είναι παντού το ίδιο, αλλά χρειάζεσαι προσαρμογή. Είναι κάτι σαν μια εντελώς διαφορετική βερσιόν του ίδιου σπορ. Οι ομάδες παίζουν πιο σκληρά, γεμίζουν τη ρακέτα με κόσμο και δεν υπάρχουν πολλοί διάδρομοι, δεν μπορείς να καλέσεις ως παίκτης τάιμ άουτ και αρκετά ακόμη που θα πρέπει να συνηθίσουμε σε λίγες μέρες. Πάντως είναι ωραίο να μαθαίνεις και αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, γιατί το μπάσκετ έχει πλέον παγκοσμιοποιηθεί».

Πόρτις: «Ο Γιάννης θέλει να παίζει για την Ελλάδα»

-Πάντως τις προάλλες έγινες viral με τη δήλωση πως δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στους κανόνες της FIBA, αλλά να είσαι μια μητέρα με τέσσερα παιδιά που θα πρέπει να μεγαλώσεις μόνη σου…
«Ναι, το είπα και είναι αλήθεια. Πολλές φορές συζητάμε για μπάσκετ ή άλλα πράγματα και τα μεγαλοποιούμε, λες και είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου, ενώ υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, παντού όπου κοιτάξεις, που αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας ή που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στην καθημερινότητα. Απλώς ήθελα να στρέψω την προβολή στους ανθρώπους αυτούς που παλεύουν καθημερινά, να τους δώσουμε όσοι μπορούμε ένα χέρι και να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν μπροστά».

-Ξέρω πως εσύ τουλάχιστον δεν μένεις στα λόγια, αλλά βοηθάς πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως κάνει και η οικογένεια Αντετοκούνμπο…
«Πράγματι, προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο Γιάννης, ο Θανάσης ή και άλλοι, που έχουμε φωνή και μπορούμε να στείλουμε μηνύματα ή να βοηθήσουμε με πράξεις, πρέπει να το κάνουμε και για να εμπνέουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους. Εγώ έχω δημιουργήσει έναν οργανισμό για να βοηθά τις μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. Κι εγώ είμαι ένα τέτοιο παιδί, με μεγάλωσε μόνη της η μητέρα μου και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι. Ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε στον διπλανό μας είναι πολύτιμο».

-Πολλοί λένε πως η νέα σεζόν θα είναι για τους Μπακς μια revenge tour και πως θέλετε να πάρετε το αίμα σας πίσω για τον άσχημο τρόπο που ολοκληρώθηκε η περασμένη περίοδος…
«Έτσι το βλέπουμε κι εμείς! Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε την περασμένη σεζόν. Αποκλειστήκαμε στον πρώτο γύρο παρότι κάναμε μια καταπληκτική κανονική περίοδο, είχαμε ένα πολύ μεγάλο νικηφόρο σερί και φτάσαμε να έχουμε το καλύτερο ρεκόρ. Είχαμε ατυχία όμως με τον τραυματισμό του Γιάννη και όλη η ομάδα έχασε τον ρυθμό της. Γενικά τις δύο τελευταίες σεζόν είχαμε πολλές ατυχίες, πρώτα τραυματίστηκε ο Μπρουκ (Λόπεζ), μετά ο Κρις (Μίντλετον) και τώρα ο Γιάννης. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να μείνει υγιής. Βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο ότι οι ομάδες που προχωρούν και φτάνουν ως το τέλος είναι αυτές που μένουν υγιείς όλοι οι παίκτες. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν, έχουμε ένα πολύ δεμένο γκρουπ με πολύ καλούς παίκτες και σκληρούς χαρακτήρες».

-Οπότε θα θες τους επόμενους μήνες πέρα από ένα χρυσό με την Team USA και ένα ακόμη δαχτυλίδι πρωταθλητή…
«Αυτό θα ήταν σπουδαίο. Να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγες εβδομάδες και μετά το πρωτάθλημα ξανά. Και μετά ίσως έρθω διακοπές στην Ελλάδα (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x